AK Partili Sürekli referandum turunda

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Sürekli referandum turunda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 13:37

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanlığı sisteminde rejimin değiştiği yönündeki eleştirilerin yanlış olduğunu belirterek“Cumhurbaşkanlığı sisteminde rejimin adı Cumhuriyettir" dedi.

Haberin Devamı


AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bayraklı'da muhtarlarla buluştu, Bayraklı Trabzon Şalpazarlılar Derneği'ni ve Bayraklı Ardahan Çıldırlılar Derneği'ni ziyaret etti, buralarda Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı. Sürekli şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanı yüzde 50'nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve Meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı'nın hem de Meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, Meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Kanun yapımında Meclis iradesi hakim olacak."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!