AK Partili Şengül: Bizim çıkıp 'şunu destekliyoruz' diye bir açıklamamız yok

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Şengül: Bizim çıkıp şunu destekliyoruz diye bir açıklamamız yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 17:16

AK Partili Şengül: Bizim çıkıp 'şunu destekliyoruz' diye bir açıklamamız yok

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e hayırlı olsun ziyaretinde  bulundu. İTO’nun yönetim kurulu başkanlığına aday olan Mahmut Özgener’in AK Parti tarafından desteklendiği yönündeki iddialara yanıt veren Şengül, "Bizim çıkıp ‘şunu destekliyoruz’ diye bir açıklamamız yok" dedi.

Göreve bir ay önce atanan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret eden İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri, Şengül’e başarılar diledi. Şengül’ün başkanlığa getirildiğini duyunca çok mutlu olduğunu ifade eden Demirtaş, "İzmir’in meselelerine vakıf bir kişi. Tecrübeli bir il başkanı. Ondan daha uygun bir aday olamazdı. Siyasi partilerimizin il temsilcilikleri partilerin şehirlerdeki en üst yeri. Hem parti çıkarları gözetirken hem de İzmir’i Ankara’da en iyi temsil eden kişi pozisyonunda olan kişiler. Size çok büyük  görevler düşüyor" dedi. Meslek kuruluşu olarak hükümetlere müşavirlik yapan kurum olduklarını kaydeden Demirtaş, her partiden olan kişilerin toplandığı bir meslek kuruluşu olduklarını ve her türlü konuda AK Parti’ye danışmanlık yapmaya, bilgi ve rapor vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Aydın Şengül de Demirtaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzmir’in sorunlarını bildiklerini ifade eden Şengül, Demirtaş ile  birlikte İzmir için çok mücadele verdiklerini anlattı.

"KENDİMİ BORÇLU HİSSEDİYORUM"

İzmir’e katkı sunmak için çalıştıklarını açıklayan Aydın Şengül, yetişmesinde bu kentin kendisine büyük katkılar koyduğunu vurgulayarak, kendini kente borçlu hissettiğini anlattı. Şengül, "İzmir’e olan borcumuzu ödemek için bu konumda iyi niyetimizle elimizden gelen katkıyı karşılıksız ortaya koymaya çalışacağız. İzmir kavgayı değil, hoşgörüyü seviyor. Sivil toplum örgütleri ile İzmir’in geleceği adına ne yapabilirsek yapacağız. Geçtiğimiz hafta Aziz Kocaoğlu ziyaretimize geldi. İzmir ile ilgili beklentileri bakanlıklara ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a  ilettik. Geçen yerel seçimde Başbakanımız Binali Yıldırım’a istenen oy verilmese de şu an oylama yapılsa kendisine büyük bir sempati  olduğu ortaya çıkacak. Bizler partimizin temsilcileri olarak İzmir ile Ankara arasında köprü görevi üstleneceğiz" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 9 Nisan’da yapılacak oda seçimlerinde başkanlığına aday olan Mahmut Özgener’in AK Parti tarafından desteklendiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Demirtaş, "Bizim seçim sistemimiz bugünden konuşmayı doğru bulmayan bir sistem. İki kademeli seçimimiz var. Meslek komitelerinden seçilmemiz gerekir ki yönetim kuruluna girelim ve başkanlığa aday olalım. Şu an birinci turdayız. Söylentiler üzerine konuşmak doğru değil. O parti onu destekliyor gibi sözler doğru değil. Her partiden üyemiz var. Yıllar boyu odamızda siyaset değil ülke sorunları konuşuldu. Kimse siyasi parti kimliği ile görev yapmıyor.  Biz siyasetin dışında bir kurumuz, siyaset yapacaksak orada durmaz siyasete gireriz. Şu an ben oda başkan adayı değilim. Ben önce kendi meslek grubumdan seçimlere giriyorum ve sonrasında bakarım destek varsa değerlendiririm ama bugünden bir şey konuşmam doğru değil" dedi.

İzmir’de AK Parti’yi  temsil eden kişinin kendisi olduğunu kaydeden Şengül, ise aynı soruya şu yanıtı verdi:

"Bizim çıkıp 'şunu destekliyoruz' diye bir açıklamamız yok. Ama bizim partimizden birileri birilerini destekleyebilir. Ekrem Demirtaş’a nasıl çok kişi destek veriyorsa Mahmut Özgener’e de destek veriyordur. İlimiz için kim çalışırsa biz ona destek veririz"

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!