Ak Partili Şahin: 'Evet' çıkarsa Kılıçdaroğlu'nun koltuğu tehlikeye girecek

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Şahin: Evet çıkarsa Kılıçdaroğlunun koltuğu tehlikeye girecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 17:45

Ak Partili Şahin: 'Evet' çıkarsa Kılıçdaroğlu'nun koltuğu tehlikeye girecek

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA) - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi koltuğunu korumak için çalıştığını savunarak, "Çünkü aslında kendi koltuğu bu referandumda 'Evet' çıkarsa tehlikeye girecek" dedi.
Şahin, Karabük'ün Eskipazar İlçesi'nde bir restoranda muhtarlarla bir araya geldi. Şahin, Cumhurbaşkanı'nın üst düzey müsteşar ve genel müdürleri atama yetkisi olduğunu, ancak muhtarlarla ilgili 18 maddelik değişiklik metninde tek bir ifade geçmediğini söyledi. Şahin, "Muhtarlar seçimle gelir. Seçimle gelen birisini siz görevden nasıl alırsınız? 18 maddelik anayasa değişikliğinde buna imkan sağlayacak hiç bir kelime yok. Ama yalan yanlış ifadelerle sizleri 'Acaba nasıl kandırabiliriz' diye düşünüyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 'Muhtarlarım sizi görevden alır bu Cumhurbaşkanı' diyor. Ya nasıl alır? Böyle bir yasal düzenleme yok ki" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun "Ben sayın Başbakanın makamını, koltuğunu korumak için çalışıyorum" dediğini hatırlatan Şahin, "Kılıçdaroğlu aslında kendi koltuğunu korumak için çalıştığını itiraf etmiş oluyor. Çünkü aslında kendi koltuğu bu referandumda 'Evet' çıkarsa tehlikeye girecek. Şimdi kendisinin koltuğu tehlikede. Eğer bu referandumda 'Evet' çıkarsa, ki en son yapılan anketlerde yüzde 55'i aştı 'Evet' oylarının oranı, yüzde 60'ları aşacağına da inanıyorum. Bizim 'Evet' çıkması konusunda hiçbir endişemiz yok" diye konuştu.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun bireysel olarak ülkeyi gezdiğini ve 'Hayır' oyu için çalıştığını söyleyen Şahin, "Her ikisi de CHP Genel Başkanlığına oynuyor. 16 Nisan'dan sonra eğer sandıktan 'Evet' çıkarsa CHP'de bir genel başkanlık sorunu ortaya çıkacak. Muharrem İnce, 'Bu referandumda 6 defa yendiği CHP yönetimini Recep Tayyip Erdoğan 7'nci defa yenecektir' diyor. 7'nci defa yenilen bir genel başkan o koltukta uzun süre oturamaz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüreğine bu ateş düştü. Yerine talip olanlar da sanki genel başkanmış gibi Kılıçdaroğlu ile değil kendileri müstakil programlar yapıyor. Feyzioğlu da müstakil programlar yapıyor. Amaçları, bu yönetimi başarısız görüyorlar, Kılıçdaroğlu'nu başarısız görüyorlar ve yerine talipler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!