Ak Partili Şahin: Bu karar iki halkın dostluğuna atılmış bir bombadır

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Şahin: Bu karar iki halkın dostluğuna atılmış bir bombadır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 15:18

Ak Partili Şahin: Bu karar iki halkın dostluğuna atılmış bir bombadır

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA) - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Almanya Parlamentosu'nda 'Ermeni soykırımı tasarısı'nın onaylamasını eleştirerek, "Bu karar tasarısı iki halkın kaynaşmasına ve dostluğuna atılmış bir bombadır" dedi.
Sağlık Bakanlığı'nın, 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında Karabük'ün Ovacık İlçesi'de 25 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Almanya parlamentosunun sözde soykırım iddiasıyla ilgili karar aldığını hatırlatarak şöyle dedi:
"Daha önce başka parlamentolar da almıştı. Bu kararlar bizim için hiçbir anlam, ifade etmez. Vız gelir, tırıs gider bizim için. Sözde soykırım iddialarını parlamentolarına taşıyan ülkeler şunu söylemek istiyorlar; Siz Türkler başkenti Van olan Ermenistan’ın kurulmasına mani oldunuz. Başkenti Trabzon olan Rum Pontus devletinin kurulmasına engel oldunuz. O nedenle şimdi bunun sorgulamasını yapıyoruz diyorlar aslında. Şimdi bunlar ileride parlamentolarına belki sözde Kürt soykırım iddialarıyla gelebilirler. Bazı ülkelerin desteklediği PKK terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle savaş halinde. Amaçları Diyarbakır merkezli bir Kürt devleti kurmak. Biz dün Ermenilere Van merkezli bir Ermenistan kurmasına izin vermedik. Pontus devletinin kurulmasına izin vermedik. Bugün de onlar destekliyor olmalarına rağmen bağımsız Türkiye toprakları içerisinde bir Kürdistan devletinin kurulmasına izin vermeyeceğiz."
Bölge halkına en büyük zulmü yapan PKK terör örgütünün büyük zayiatlar verdiğini, güvenlik güçlerine de bomba tuzaklarıyla zarar vermeye çalıştığını söyleyen Şahin, şöyle konuştu:
"Ermeniler de dün aynen şimdi PKK'nın yaptığı gibi Osmanlı'ya karşı silahlı ayaklanmaya kalkışmışlardı. Van merkezli bir Ermenistan kuracaklardı, ona izin vermedik. Şimdi de 101 yıl sonra 'Niye izin vermediniz?' demektir aslında bu karar tasarılarının amacı. Hesapları Türkiye’nin Anadolu coğrafyasıyladır. 'Biz bir plan yaptık ama siz Türkler buna mani oldunuz, şimdi de mani oluyorsunuz' demek istiyorlar. Bu Anadolu coğrafyasının vatanımızın bir tek çakıl taşını kimseye verme niyetinde değiliz. Gerekirse şehitler, gaziler vereceğiz bu vatanın birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü koruyacağız. 1915’lerde o savaş şartlarında 15 milyon insan ölmüş onları niye sorgulamıyorsunuz? Bu mücadele içerisinde bizim insanlarımız ölmedi mi? Ermeni çeteleri köyleri basmadı mı? O savaş şartlarında olan hadiseleri 101 yıl sonra tekrar tekrar temcit pilavı gibi gündeme getirmek iyi niyetli bir davranış değildir. Bir atasözümüz var; Ayıdan post, Alman siyasetçilerden dost olmaz. Alman halkını dışarıda tutuyorum. 3 milyon Türk var orada. Almanlarla Türk halkı kaynaştı. Bu karar tasarısı 2 halkın bu kaynaşmasına ve dostluğuna atılmış bir bombadır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!