AK Partili Özhaseki'den Ergenekon yorumu: Adalet yerini buluyor

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Özhasekiden Ergenekon yorumu: Adalet yerini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 17:21

AK Parti Yerel Yönetimler Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Yargıtay’ın Ergenekon Davası ile ilgili hükmün bozulmasıyla ilgi yaptığı değerlendirmede,"Adalet yerini buluyor" dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Özhaseki, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin Ergenekon Davası ile ilgili hükmü bozmasıyla ilgili değerlendirmede bulunurken şunları söyledi:

"Hak yerini buluyor, bir sürü gelişmeler oluyor. Belki biraz bazı insanlar bundan mağdur oluyor. Biraz sıkıntılar doğuyor. Adalet eninde sonunda yerini buluyor. Demek ki doğrusu böyleymiş. Yapacak başka bir şey yok. Bunun çilesini çekenlere geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor içimden."

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)

ŞENTOP: KARAR SÜRPRİZ OLMADI

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Yargıtay’ın Ergenekon davasına ilişkin kararına "Çeşitli ithamların bulunduğu bir davaydı. Bir tarafından eksikliği varsa Yargıtay tarafından görülmesi muhtemeldir. Karar sürpriz olmadı" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu öncesinde komisyon başkanı Mustafa Şentop gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mustafa Şentop, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin Ergenekon Davasına ilişkin kararına kararıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Usulle ilgili Genelkurmay Başkanı’nın yargılanacağı merci ilgili sebep gösteriyor. Esasla ilgili değerlendirmeler var. Gerekçeli kararda görmek mümkün. Çok kişinin çok çeşitli ithamların bulunduğu bir davaydı. Bir tarafından eksikliği varsa Yargıtay tarafından görülmesi muhtemeldir. Karar sürpriz olmadı" dedi.

Haberin Devamı

YALÇIN AKDOĞAN: PARALEL İHANET ŞEBEKESİ DAVALARI MURDAR ETMİŞTİR

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin Ergenekon davasının kararına ilişkin Twitter’daki hesabından açıklamalarda bulundu. 

Akdoğan, "Paralel ihanet şebekesi darbe iddialarıyla ilgili yargı süreçlerini zehirleyerek akamete uğratmış ve davaları murdar etmiştir. Kurumlara kumpas kuran, haysiyet cellatlığı yaparak herkese zulmeden hainler milletin gerçeği öğrenme imkanını heba etmiştir. 

Adaletin değil entrikanın peşinde koşan bu kirli yapının kirletemediği gerçeklerin ortaya çıkması elbette bağımsız yargının görevidir" dedi.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!