AK Partili Özdağ'ın videolarına engel

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Özdağın videolarına engel
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 13:29

AK Partili Özdağ'ın videolarına engel

Haberin Devamı

AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, FETÖ'yle ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatılan Küre Yayıncılık'ın Kaliforniya merkezli ABD şirketi olan Youtube'a başvurusu üzerine, sitedeki yaklaşık 1500 videosunun engellendiğini açıkladı.
Yazılı açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, Youtube video sitesi üzerindeki değişik kanal ve programlarda yer alan 1500 videodan oluşan görüntülerinin engellendiğini duyurdu. Özdağ, "Hain terör örgütü FETÖ'ye rahatsızlık vermeye devam ediyoruz. Konuk olduğum TV programlarının paylaştığım görüntüleri, FETÖ'nün şirketinin başvurusu sonucu, telif hakkı bahanesiyle kapatılmış olmakla beraber, bu videolara erişim engeli koyan Youtube FETÖ'nün tezgahına gelmiş ve bu kirli oyuna alet olmuştur" dedi.
İnternette sansür furyasının başlatıldığını ve hukuksuzluk yapıldığını savunan Özdağ, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra 1 Eylül'de çıkan kanun hükmünde kararname neticesinde FETÖ'nün şirketi olduğu saptanan ve kapatılan Küre Yayıncılık'ın tüm hakları ise kapatıldığından dolayı feshedilmiştir. Buna rağmen telif hakkı bahanesiyle Fethullah Gülen ve örgütüne yönelik yaptığımız açıklamaların yer aldığı tüm videolarının erişiminin engellendiğini gördük. Bu bir hukuksuzluktur. Telife gerekçe olarak ise örgüt elebaşı Gülen'e ait görüntülerin kullanılması gösteriliyor. FETÖ'cü Küre Yayıncılık'ın hiçbir hukuki dayanağı bulunmamasına rağmen 'telif hakkı' gerekçesiyle yüzlerce videoyu kaldırma başvurusunu, Kaliforniya merkezli ABD şirketi olan Youtube'un olumlu bularak görüntülere sansür uygulaması büyük bir skandal olarak kayıtlara geçmiş durumda" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!