AK Partili Metiner'den Baykal'a tehdit: Yoksa bu millet...

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Metinerden Baykala tehdit: Yoksa bu millet...
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 11:47

Deniz Baykal'ın "Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerine en sert tepkilerden biri de AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi:

Haberin Devamı

"Baykal haddini bilsin. Peygamberimizle ilgili konuştuğunda edepli olsun, diline bir ayar versin. Yoksa bu millet bu ayarsızlığının bedelini densizliğin hadsizliğinin bedelini Baykal'a çok fena ödetir"

AK Partili Mehmet Metiner, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında "Baykal haddini bilsin. Peygamberimizle ilgili konuştuğunda edepli olsun, diline bir ayar versin. Yoksa bu millet bu ayarsızlığının bedelini densizliğin hadsizliğinin bedelini Baykal'a çok fena ödetir" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'LE HESAPLAŞMAZSAN NAMERTSİN

Metiner, canlı yayında Baykal'a yüklenmeye şöyle devam etti:

Buradan Deniz Baykal'a sesleniyorum. Çıkıp Atatürk'le İnönü'yle de hesaplaşmazsan namertsin. Sözünün eri değilsin. 'Aynı yetkililerin bin katından fazlası Atatürk'te olduğu için Atatürk yanlış yaptı.' dersen alnından öperiz. Atatürk dönemine laf etme, İnönü dönemine laf etme ama sıra Recep Tayyip Erdoğan dönemine gelince diktatör de. Atatürk ve İsmet İnönü partili Cumhurbaşkanı değil miydi?

Haberin Devamı

BAYKAL NE DEMİŞTİ?

Baykal söz konusunu konuşmasında şöyle demişti: "Tek adama bu yetkiler verilir mi? 80 milyonuz arkadaşlar. 600 yıl bir imparatorluğu ayakta tutmuş bir milletiz. 100 yıldır da bir cumhuriyeti dünyanın en zor koşullarında, 7 düvele karşı bir namus mücadelesini zaferle sonuçlandırarak, olmadık koşullarda dim dik bir Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak ve bu bölgede 100 yıl yaşatarak bugünlere getirmiş bir milletiz. Şimdi bu milletin 80 milyonu diyecek ki; 'Ben yapamıyorum, sen gel yapıver. Bir kişi kim olursa olsun. Olmaz arkadaşlar. Böyle bir kişi tasavvur edilemez. Dünyada yok böyle bir uygulama. Olmaz böyle bir şey arkadaşlar. Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!