Ak Partili meclis üyesi Kılınç'tan 'termik santral' istifası

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili meclis üyesi Kılınçtan termik santral istifası
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2018 14:46

Ak Partili meclis üyesi Kılınç'tan 'termik santral' istifası

Haberin Devamı

Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi meclis üyesi Ak Partili Ömer Kılınç, görevleri ve partisinden istifa etti. Kılınç, Çerkezköy-Kapaklı'ya yapılması planan termik santrale dikkat çekmek için istifa ettiğini söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Ömer Kılınç, Çerkezköy-Kapaklı ilçeleri arasına kurulmak istenen termik santrale karşı kamooyu oluşturmak ve dikkat çekmek için Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi meclis üyeliği ile partisi Ak Parti'den istifa ettiğini söyledi. Kılınç, "Bu konunun tehlikeli ve yanlış olduğunu söylüyorum. Bu iş yalnız politikacıların işi değil. Bu iş yerel vatandaşlarımızın işidir. Bugün torunlarımı da yanıma aldım. Torunlarım istikbalini düşünerek termik santrali istemiyorum. Bunu düşünerek hassasiyet gösterelim" dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında bu konuda için 3 partinin birleşim komisyon kurulmasını istediğini söyleyen Kılınç, "Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ben herhangi bir partiye kayıtlı değilim. Ben felsefe itibariyle istifa ediyorum. Benim bir particiliğim yok. Mesele de ordadır. Partilerin de disiplini olmalıdır. O disipline partiye mensup kişiler uymalıdır. Ama benim gibi rahat konuşmasını seven insanlar o disipline giremiyoruz" dedi. 

Yerli enerjinin ihtiyaç olduğunu kaydeden Kılınç, "Burası nüfus yoğunluğunun çok olduğu bir yer. Termik santral yapacaksanız yapın ama Çerkezköy ve Kapaklı gibi yüzde 8'in üzerinde büyüyen yerlerin dibine yapmayın. Ben halkın diliyle konuşacağım. Termik santral yeri daha önce Silivri'deydi. Silivri turistlik bir yer. Ama burası da sanayi bölgesi. Anadolu'dan insanlar buraya çalışmak için geliyor. Termik santrali kurun ama yerleşim yerlerinin yanına kurmayın. Hepimizin akciğeri bu dumanı çekecek. Zaten Çerkezköy'ün havası nemli. Zaten ister istemez sanayinin bir kirliliği var. Termik santral pis bir iş" dedi. 

Amacının termik santral konusunda bilinç oluşturmak olduğunu söyleyen Kılınç, "AK Parti, CHP, MHP tabanını içinde benim gibi düşünenlerin çok büyük oranda olduğunu düşünüyorum. Amacım o sessiz çoğunluğun da sesini duyurmaktır. Vatandaş söylemek istiyor ama söyleyemiyor. Niye söylemiyorsun diyerek irdelemeyelim. Bazıları elimi sıkıp çok iyi yaptın diyor ama termik santralin bu bölgeye yapılmasına karşı olduğunu söyleyemiyor.Samsun Terme'de termik santral projesi iptal edildi. AK Partili Belediye Başkanı milletvekillerinden ricada bulunup, bir bütün olarak termik santralin yapılmasına engel oldu. Bunun aynısı bu bölgede yapılabilir mi?
Bunun için yalvarmak gerekiyorsa yalvaralım. Rica etmek gerekiyorsa rica ederiz. Amacımız bizim bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Çerkezköy-Kapaklı halkı olarak burnumuzun dibinde böyle termik santral istemiyoruz. Ama bu bizim termik santrale karşı olduğumuz anlamına da gelmez. Bu suyu nerden bulacaksınız. Bu kül nereye gidecek. Bunun açıklamasının da yapılması gerekiyor. Bu gerçekten siyaset üstü bir durumdur. Bunun içinde birlik ve beraberlik gereklidirö dedi. Bu sorun ülkenin değil, yerel bir sorun olduğunu söyleyen Kılınç “Yerelde hep beraber olalım. Anlaşamayacağımız bir konu değildir. Neden partililerle didişelim. Yerelde buluşalım. O gün mitinge gönlümden geçen kalabalık göremedim. 3-5 misli kalabalık düşünüyordum" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!