Ak Partili Konuk: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istemeyenler var

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Konuk: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istemeyenler var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 12:45

Ak Partili Konuk: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istemeyenler var

Haberin Devamı

KARAMAN,(DHA)- AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk,''Cumhurbaşkanlığı sistemi ile gelecek olan yeni sisteme, Türkiye’nin iyiliğini istemeyen bazı odaklar karşı çıkıyor. Peki, niye istemiyorlar? Türkiye’yi kalkındıran anlayışın bu yeni sistemde vücut bulacağını çok iyi biliyorlar, onun için istemiyorlar.''
AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen AK Parti Sinop Milletvekili, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Maviş’in başkanlık ettiği Meclis Üyeleri Danışma ve İstişare Toplantısına, AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er ile il ve ilçe meclis üyeleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Ak Parti Milletvekili Nazım Maviş, ''AK Partinin hedefi dünya ile yarışan şehirler oluşturmaktır. Belediyelerimizin, meclis üyelerimizin çalışmaları vatandaşa iyi anlatılmalıdır.  2014 seçimlerinde verilen vaatlerden yapılmayan varsa hızlıca tamamlanmalıdır. Samimiyet olmadan siyaset olmaz. Şanla şerefle her zaman gönüllere yol açmak için uğraşın. Kendi içinizde istişare toplantısı mutlaka yapın. Karaman hedefi yükseltmelidir.''dedi. 
AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da,  yerel yönetimlerin önemine değindi. Vatandaşın gönlüne girmeden hizmet edilmediğine dikkat çeken Konuk, ''Mahalle, semt, sokak demeden halka inip vatandaşın gönlüne girmeliyiz ve ne yaparsak yapalım Allah rızası için yapalım. Bu samimiyet bizi başarıya götürecektir. 1994 yerel seçimlerinden sonra Türkiye’de belediyeciliğe yeni bir bakış açısı geldi. O bakış açısı bugünkü bizim siyasi hareketimizin de siyaset yaklaşımının da mayası oldu.''dedi. 
Konuk, 2019 yılında yapılacak seçimler için 14 ayda sıkı bir çalışma sergilenmesi gerektiğini ifade etti.  
Konuk, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istemeyenlerin olduğunu belirterek şunları söyledi:
''Cumhurbaşkanlığı sistemiyle gelecek olan yeni sisteme, Türkiye’nin iyiliğini istemeyen bazı odaklar karşı çıkıyor. Peki, niye istemiyorlar? Türkiye’yi kalkındıran anlayışın bu yeni sistemde vücut bulacağını çok iyi biliyorlar, onun için istemiyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşlarına falan kimsenin baktığı yok, bakın her şey ortada, maşallah her şey gayet iyi ve inşallah daha da iyi olacak. Türkiye’nin daha iyi olmasına itiraz eden ülkeler var, bizi o rekabet alanına almak istemiyorlar, almak istemeyecekler de. Onun için Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin vücut bulmaması adına, çok daha büyük bir çabayı önümüze koyacaklar. Onun için yerel yönetimler seçimleri çok daha önemli hale geliyor. Bu anlamda hepimize düşen görevler vardır. Bu alanda yapılacak her çalışmanın değerli olduğunu göz ardı etmemek lazım. Arkadaşlarımızın da çalışmalarını bu şuurla sürdüreceğine inanıyorum. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum, ailelerine sabır diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Bu badireleri atlatacağız, bundan hiç şüpheniz olmasın” 
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker de, "Bizim önümüzde en büyük örnek yine Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Karamanlı Mertcan kardeşimizin derdiyle bile ülkemizdeki bu kadar sorun içinde dahi bizzat ilgilenebiliyor. Biz de belediyecilikte yol yaparız, kaldırım yaparız, alt geçit ve üst geçit yaparız ama insana dokunmazsak onların derdiyle dertlenmezsek kalplerine hükmedemezsek bir şeyi eksik yapıyoruz demektir” diye konuştu.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!