AK Partili Kaya: CHP'li Balbay ihaneti yanlış yerde arıyor

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Kaya: CHPli Balbay ihaneti yanlış yerde arıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 10:37

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın, Konak'ta bulunan ve 'Basmane çukuru' olarak bilinen araziye yapılacak kulelerin İzmir'e yapılan ihanetin bir göstergesi olduğunu iddia etmesi üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "Balbay bu açıklamasıyla İzmir'i tanımadığını, bilmediğini, kentten bi'haber olduğunu ortaya koydu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin arazi sahibi olduğu ve imar düzenlemesini de yine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yaptığı araziye yapılacak inşaat için hükümeti suçlamaya kalkan Balbay abesle iştigal etmekte" dedi.

Haberin Devamı

 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay önceki gün yaptığı açıklamada "İzmir'in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde bulunan, 17 yıldan bu yana çözülemeyen ve 'Basmane çukuru' olarak bilinen arazide 67 ve 48 katlı iki bina yapılacak olması İzmir'e ihanetin bir göstergesi değil midir?" ifadesinde bulunmuş, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı suçlamıştı. AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Balbay'ın açıklamalarını eleştirdiği arazinin sahibinin ve imar planlarını yapan kurumun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"CHP'li Sayın Balbay, 'İzmir'i bilmiyorsunuz, İzmir'i tanımıyorsunuz, İzmir'den bi'habersiniz' diyordum, kabul etmiyordunuz. Ama yine bir kez daha beni haklı çıkardınız. Sayın Balbay, bu bahsettiğiniz Basmane çukurunun arazi sahibi, İzmir'de yaşayan 4 milyonu aşkın hemşehrimizin de bildiği gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Bu yerin imar düzenlemesini de CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Hatta yapılacak 100 bin metrekare imalatın da, 30 bin metrekaresi kat karşılığı sözleşme gereğince İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olacaktır. İzmir'in geçmişini çok iyi bilmezsiniz ama burası meşhur Basmane çukurudur. 19 yıl önce EGS ve İzmir Güç Birliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura tarafından başlatılan proje, rahmetli Ahmet Priştina ve Aziz Kocaoğlu tarafından da devam ettirildi. Ancak itirazlar ve şirketlerin iflası nedeniyle inşaata başlanılamadı. Daha sonra 2016 yılında hatırlatayım, siz o ara CHP İzmir milletvekiliydiniz iflas eden şirketlerin hakları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de bilgisi dahilinde TMSF tarafından ihaleye çıkartıldı. Hatta İzmir Büyükşehir'in payı yüzde 12'den, yüzde 30'a çıkarıldı. İhale sonrası, 'İzmir'e ihanetin bir göstergesi değil midir?' diyerek sorduğunuz bu projeyi CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi onayladı. Sizin ifadenizle bir ihanet hesabı soracaksanız yanlış adrestesiniz. Mensubu olduğunuz CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Aziz Kocaoğlu'na sorularınızı yöneltirseniz, cevaplarınızı alır mısınız bilmem? Ayrıca neredeyse her gün Basmane çukurunun önünde, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanını buraya yapılacak binalarla ilgili protesto ediyorlar. Bu protestocuların aralarına katılıp hesabı orada da sorabilirsiniz."

"NE ÇEKTİN BE İZMİR!"

Haberin Devamı

Balbay'ın Bayraklı'da yapılan yeni kent merkezi projesi ile imar düzenlemelerini eleştirdiğini, bu konuda da suçu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na attığını belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Sayın Balbay Bayraklı'dan bir video paylaşmış. Bayraklı'da yapılan yeni kent merkezi projesini ve imar düzenlemelerini eleştirmiş, ihanet demiş, suçu da yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mıza atmış. Sayın Balbay, bu yeni kent merkezi projesini 2003'te başlatan CHP'li rahmetli Piriştina olup, bitiren de yine CHP'li Kocaoğlu'dur. Bayraklı'da bu imar düzenlemelerini de yapan 'sizin ihanet projesi dediğiniz' yine CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. İnşallah vatandaşlarımıza vermiş olduğunuz yanlış bilgileri düzeltir, AK Parti hükümetimizden, Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan özür dilersiniz. Sayın Balbay, 'ben bunları biliyordum, asıl hedefim de CHP'li Aziz Kocaoğlu'dur, onun yaptıklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mıza şikâyet ediyorum, gelsin müdahale etsin' diyorsanız, işte bu; biz İzmir'i CHP olarak yönetemiyoruz, elimize yüzümüze bulaştırdık demektir. Ne çektin be İzmir! İşte CHP, işte CHP milletvekilleri. Hem İzmir'i tanımazlar, hem de İzmir'den bi'haberler. İzmirli hemşehrilerimiz tüm beceriksizliklerinize rağmen size o kadar kolay oy veriyor ki, şımarıklıkta ve iş bilmezlikte artık sınır tanımıyorsunuz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!