Ak Partili Gülpınar: Gemi battığı anda hepimiz batarız

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Gülpınar: Gemi battığı anda hepimiz batarız
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 11:39

Ak Partili Gülpınar: Gemi battığı anda hepimiz batarız

Haberin Devamı

 

Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), (DHA)- TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınhar, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik tutumunu eleştirirken, "Biz burada safları sıklaştırmazsak, birbirimize kenetlenmezsek, o zaman hiç birimiz kurtulamayız. Gemi battığı anda hepimiz batarız. Batmamak için hep birlikte gayret edeceğiz, hepinizin desteğiyle bu süreci atlatacağız."dedi.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde referandum çalışmalarına katıldı. 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet Buluşması'na katılan Gülpınar, Avrupa'nın tutumunu eleştirdi. Gülpınar, "Bunun arka planları var, bunun için takip etmemiz lazım. Ben sadece o inmeyen uçağı, içeri alınmayan Bakan'ın makam aracına bakarsam, resme bütünüyle bakmazsam yanılırım" dedi.

Batı dünyasının diktatör olduğuna inandığı ülkelerde yaptıklarını anlatan Gülpınar, "Onlara göre Kaddafi, Saddam, Mursi, Uganda Başkanı İdi Amin diktatördü. Saddam'ı savunmak için söylemiyorum ama önce bu algı operasyonlarını yapıyorlar, daha sonra 'Oraya demokrasi getireceğiz' diye müdahale ediyorlar. Libya'ya ilk bombayı atan Fransız uçakları oldu, daha NATO karar almadan. Allah korusun burada da yapılmak istenen bu. Bu algı operasyonlarını oluşturup Türkiye'yi artık müdahale edilebilir bir ülke noktasına getirmek ve maalesef bizim muhalefette buna çanak tutuyor. Yurt içindeki muhalefet ayrı, yurt dışındaki muhalefet ayrı. Maalesef bunların yanında bir de terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Dünyada hiç bir ülke şuanda bu konumda değil. Meseleye bu perspektiften bakarsanız, nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu anlarsınız. Bu sıradan bir Anayasa değişikliği, sıradan bir referandum değil" diye konuştu.

15 Temmuz'un arkasındaki güçlerin rahat durmayacağını da kaydeden Gülpınar, şunları söyledi:

"15 Temmuz 'da yarım kalan bir hesap var, arkasındaki kim varsa o güçler bunu yapamadı. Bunu beceremedi ama zan ediyor musunuz ki 'Biz bu işi yapamadık, beceremedik, vazgeçelim' desinler. Daha şiddetli gelecekler, gelmeye çalışacaklar. Biz burada safları sıklaştırmazsak, birbirimize kenetlenmezsek, o zaman hiç birimiz kurtulamayız. Gemi battığı anda hepimiz batarız. Geminin altı, üstü, ortası yoktur. Biz madem bu ülkenin gemisindeyiz, Türkiye Cumhuriyeti gemisinin içindeyiz, kaptanıyla tayfasıyla, yolcusuyla Allah korusun hepimiz batarız. Batmamak için hep birlikte gayret edeceğiz, hepinizin desteğiyle bu süreci atlatacağız."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!