Ak Partili Gül, Anayasa'yı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Gül, Anayasayı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 17:39

Ak Partili Gül, Anayasa'yı anlattı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Sistemi Paneli'nde, Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi anlattı.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başkan yardımcıları ve personeller katıldı.

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Sitemine geçiş sonrası Türkiye'nin istikrarlı bir çıkış yakalayacağını belirterek, "Cumhurbaşkanını halk seçiyorsa orada yarı başkanlık sistemi vardır. Önümüzde iki seçenek var. Bunlardan birsi Cumhurbaşkanını Meclis’in seçtiği Parlamenter sistem. Diğeri ise Cumhurbaşkanını halkın seçtiği sistem. Ancak şu an ki sistem ikisi de değil ve adı da belli değil. 16 Nisanda milletin huzuruna getirdiğimiz teklifin anlamı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Yeni sistemde hükumet iki başlılıktan kurtulmuş olacak. Aynı belediye Başkanlığı seçimi gibi sizler belediye başkanını seçerken, bir kişiyi seçiyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı sisteminde de halk iki kişiyi değil bir kişiyi seçecek. Seçim günü iki tane sandık kurulacak. Vatandaş bir sandıkta milletvekillerini seçerken diğer sandıkta da Cumhurbaşkanını seçecek. Bunun sonucunda meclisi de Cumhurbaşkanını da halk seçip göreve getirmiş olacak. Seçim sonrasında 5 yıl boyunca İşçinin, patronun kafası rahat olacak ve işine gücüne bakacak. Tüm Dünya 5 yıl boyunca Türkiye’yi kimin yöneteceğini bilecek" dedi.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu ise,  yeni sistemde büyük ve güçlü Türkiye'nin önünün açılacağını ifade ederek, "Türkiye 16 Nisan’da bir halk oylamasına gidecek. Bu, Türkiye'mizin siyasi ve ekonomik istikrarı açısından çok büyük bir önem arz ediyor. Buradaki en önemli şey daha önce yaşanan siyasi istikrarsızlığı ortadan kaldıracak bir anayasa değişikliği olacak. Bu sistemde halk Milletvekillini de Cumhurbaşkanını da kendisi seçecek. Yapılan seçim sonrasında da aynı gün hükumet kurulmuş olacak. Daha önce koalisyonlarla yönetilen ve geride kalan ülkemiz bu sıkıntısını ortadan kaldırmış olacak. Anayasa değişikliği ile yargımız tarafsız ve bağımsız hale gelecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!