AK Partili Filiz, Almanya'yı eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Filiz, Almanyayı eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 16:42

AK Partili Filiz, Almanya'yı eleştirdi

Haberin Devamı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Almanya ve Türkiye arasında yaşanan sorunla ilgili yaptığı değerlendirmede her fırsatta demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda ders vermeye kalkanların, terör örgütlerine, darbecilere ve kanun kaçaklarına kol kanat gerdiğini ileri sürdü.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların vatandaşlarla buluşmalarına engel olmaya çalıştığını, tehditlerle gözdağı verdiğini iddia etti. Bu durumun Avrupa'da hüküm süren çifte standartların en somut göstergesi olduğunu öne süren Filiz, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'uyanık olmalıyız' ısrarının çok sağlam gerekçeleri var. Uluslararası camianın ve müttefikimiz olduğunu iddia eden ülkelerin iade taleplerimiz karşısındaki performansı belli. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin güç aldığı, beslendiği ve özgüven kazandığı uluslararası arenada Türkiye'nin karşı karşıya olduğu FETÖ gerçeği, her an uyanık olmayı gerektiriyor" dedi.

Almanya'nın tehditkar tavrının Türkiye'yi korkutamayacağını, bunun her iki ülkeye özellikle de Almanya'ya zararının daha çok olacağını savunan Filiz, "Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel başta olmak üzere ‘Türkiye AB değerlerinden uzaklaşıyor' diyorlar. Almanya da Nazi dönemi değerlerine yaklaşıyor hızla. Irkçılık, ayrımcılık ve tehditler havalarda uçuşuyor. Türkiye'yi ambargo tehditleri ile korkutacağınızı sanıyorsanız önce kendiniz için çok daha büyük bir bedeli göze almışsınız demektir" dedi. Gabriel'in Türkiye'ye karşı kışkırttığı Alman sanayi şirketleri ve küresel yatırımcıların, yeni sanayi devriminin gereklerini merkez ve orta Avrupa'da yerine getiremediklerini ifade eden Filiz, "Bu şirketlerin Türkiye'ye, Türkiye'nin genç nüfusuna ve pazarına ihtiyaçları var. Almanya'nın, dayattığı para ve maliye politikaları yüzünden, hızla krize sürüklediği Güney ve Doğu Avrupa'da, Türkiye olmadan ayağa kalkamayacağını çok yakında anlayacak ve bu, Almanya'nın AB üzerindeki haksız hakimiyetini bitirecek. Türkiye'deki Alman şirketleri güvende olduklarını, hatta Almanya'dan çok daha fazla güvende olduklarını bilmelidirler. Almanya'nın bazı konuları tartışmaya açması öncelikle Alman ekonomisine ve Alman kökenli şirketlere darbedir. Bundan sadece Türkiye zarar görmez. AB ve Almanya zarar görür. 1996'daki Türkiye yok artık, küresel rekabeti bilen ve bunu yapan bir Türkiye var. Artık enerji ve pazar Türkiye'dedir. Alman şirketleri bunu bilsinler ve gelecekleri için Türkiye'ye daha fazla yatırım yapsınlar" diye konuştu.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!