AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na plan çıkışı

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Doğandan Kocaoğluna plan çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 12:04

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Ulaşım Master Planı'nda Hükümetin Körfez Geçiş Projesi'ne yer verilmemesinden sorumlu tuttuğu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "Siz popülist ve politik davranıyorsunuz. Gün gelecek bu projeye karşı çıkanlar, planlarda yer vermeyenler üzülecek" dedi.

Haberin Devamı

 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ulaşım Daire Başkanı Kader Sertpoyraz, İzmir Ulaşım Ana Planında Revizyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan,  2030 yılına kadar hayata geçecek ulaşım planlarında, Hükümet'in yapmak istediği Körfez Geçiş Projesi'nin yer almamasına tepki göstererek, "Siz bir yandan bu projeye karşı değil gibi gözüküyorsunuz ama sizin bilginiz ve görüşünüz doğrultusunda hazırlanan ulaşım ana planında bu projeye yer vermediniz. Siz, Aziz Kocaoğlu, Körfez Geçiş Projesi'nin yapılmasını istiyorsunuz ancak hükümetimiz bu projeyi İzmir'e kazandırmasın diye ideolojik tepki veriyorsunuz" dedi. Kocaoğlu'nun "Birilerinin gönlü olsun diye Körfez Geçiş Projesi'ni plana koyamayız" sözlerine şaşırdığını ifade eden Bilal Doğan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Başbakanımız Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan'nın gönlünden bu güzel eseri İzmir'e kazandırmak geçiyor ama görünüyor ki sizin gönlünüzden bu eseri kazandırmak geçmiyor. Siz popülist ve politik davranıyorsunuz. Gün gelecek bu projeye karşı çıkanlar, planlarda yer vermeyenler üzülecek. Körfez Geçiş Projesi kentimize çok şey kazandıracak."

Halkapınar-Otogar arasında metro hattının yapılması konusundaki projenin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Altyapılar Daire Başkanlığı tarafından hazırlandığını, bu yıl içinde ihalesinin yapılacağını anlatan Doğan, Kocaoğlu'nun görevde olduğu dönemde 9 kilometrelik Üçyol-Fahrettin Altay Metrosu'nu yaptığını söyledi.

"KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ ÇED ALDI, POLEMİK YAPMAYALIM"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Zeki Ergezen'in Bayındırlık ve İskan Bakanlığı döneminde Binali Yıldırım'ın da bulunduğu bir ortamda ilk kez projeyi kendisinin önerdiğini ardından Yıldırım'ın bir toplantıda bu projeyi kamuoyuna duyurduğunu ileri sürdü. Önerdiği projeye karşı çıkmasının mümkün olmadığını vurgulayan Kocaoğlu, "Körfez Geçiş Projesi'ne başından beri karşı çıkmadım. AK Parti döneminde yapılmasın diye bir düşüncem olamaz. Zaman zaman Başbakan da sordu 'Karşı mısın diye?' Ben de karşı değilim diye cevapladım" dedi. Merkezi hükümetin yapacağı tüp geçidi Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı ulaşım planına işlemek gibi bir engeli olmadığına dikkati çeken Kocaoğlu, Körfez Geçiş Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) aldığını, bunun polemik konusu yapılmasının kimseye bir yararı olmadığını söyledi. Ulaşım ana planı için 3 yıl önce çalışmalara başladıklarını dile getiren Kocaoğlu, "Biz bu istikamet üzerinde yürüyeceğiz. Burada plana niye geçiş projesi yazılmadı diye soruyorsunuz. Planı ben yazmadım. Planı bilim insanları yazdı kim yazdıysa onlara sorarsınız. Plan içinde birçok revizyonlar olacaktır, yoluna devam edecektir" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!