AK Partili Delican: Kemeraltı Venedik olmak istemiyor

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Delican: Kemeraltı Venedik olmak istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 16:08

AK Partili Delican: Kemeraltı Venedik olmak istemiyor

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kemeraltı Çarşısı'nda işyerlerini ziyaret ederek, sorunları dinledi. Hükümetin, esnaf sanatkarlara yönelik attığı adımları ve güncel uygulamaları da paylaşan Delican, esnafın Konak ile Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamalarından kaynaklı sorunlar  yaşadığına dikkat çekti. Delican, alt yapı sorunlarını vurgulayarak, "Kemeraltı esnafı bu yıl da yağan yağmurda Venedik olmak istemiyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de eşlik ettiği Kemeraltı Çarşısı esnaf ziyaretinde  konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, çarşıda 12 bin esnafın günde ortalama 100-150  bin ziyaretçiye hizmet verdiğini  belirterek, çarşıda Kemeraltı Turizm Bürosu açtıklarını, güvenlik sorununu MOBESE kamera takip sistemi ile büyük oranda çözdüklerini söyledi.

Delican, çarşıdaki altyapı sorununa dikkat çekerek, "Kemeraltı esnafı bu yıl da Venedik olmak istemiyor, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayında yenileyeceğini duyurduğu alt yapı yenileme çalışmalarını bekliyor. Tarihi çarşı tamam da, kanalizasyon sisteminin, fiber ağ sisteminin de tarihi mi olması gerekiyor. Konak Belediyesi'ne işgaliye ödeyen esnafın ürünü, masası sandalyesi Büyükşehir tarafından kaldırılıyor. Şaşkınlar ve bunalmış durumdalar. Yerel yönetimler tarafından kendi kaderlerine terkedildiklerini söylüyorlar. Daha da kötüsü; yaptıkları başvurulara karşılık alamamaları. Esnaf, belediyecilik hizmetlerinde muhatap bulamadığından yakınıyor."

Esnaf ve sanatkarlar ve orta ölçekli işletmeleri lokomotif gördüklerini ve hükümet olarak pek çok destek sağladıklarını ileri süren Delican, esnafın sorunlarının yerel yönetimlerden kaynaklandığını iddia etti ve şöyle dedi:

"Salonlarda, belediye meclis toplantılarında tartışılmak ve sözde kalan vaatlerle geçiştirilmek istemiyorlar. Belediye başkanlarını Kemeraltı'na davet ediyorlar. Muhatap arıyorlar. Kemeraltı; bu kentin tarihi kültürlerini, inanç ve ticaret ahlakı gibi pek çok özelliğini içinde barındıran bir yapı. Dört tarafından tutulup ayağa kaldırılmayı beklerken; haksız işgaliye uygulamaları, su baskını gibi korkularla kepenk açıyorlar."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!