AK Partili Başkan Subaşıoğlu'ndan Avrupa Konseyi'ne eleştiri

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Başkan Subaşıoğlundan Avrupa Konseyine eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 19:10

AK Partili Başkan Subaşıoğlu'ndan Avrupa Konseyi'ne eleştiri

Haberin Devamı

AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa'nın Strasbourg şehrinde katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde kayyım atanan belediyelerin teröre destek verdiğini anlattığı sırada sözünün kesildiğini belirtip, "Türkiye'nin istikrarlı bir yönetime kavuşuyor olması zannediyorum ki, Avrupalı devletleri rahatsız ediyor" dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi için Fransa'nın Strasbourg şehrine

gitti. Başkan Subaşıoğlu, kongredeki katıldığı toplantıda yaşadıklarını anlattı. Avrupa'nın artık Türkiye'ye karşı objektif davranmadığını ve Avrupa Konseyi'nde de tek gündemin Türkiye olduğunu söyleyen Subaşıoğlu, "Avrupa Konseyi, Türkiye'yi birçok konuda sıkıştırabilmek adına olayları sadece hukuki boyuttan ele alarak, sanki Türkiye'de terör eylemleri yokmuş gibi sanki Türkiye'de PKK insanları öldürmüyormuş gibi davranıyor" dedi.

"TERÖRÜN YENİDEN TANIMLANMASINA İHTİYAÇ OLMADIĞINI ANLATTIM"

Subaşıoğlu, Konsey'in Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde PKK Terör Örgütü'ne finansal ve lojistik destek sağlamak adına belediyelerin ve kamu kurumlarının kaynaklarını aktaran belediye başkanlarının görevden alınması konusunu kendisi için bir gündem yaptığını, hazırladıkları raporda terörün ve terörizmin yeniden tanımlanması gerektiğine dair bir tavsiye de bulunduğunu ifade etti. Subaşıoğlu söz alarak Türkiye'de terörün yeniden tanımlanmasına ihtiyaç bulunmadığını aktardığına dikkati çekip, "Çünkü dünyanın neresine giderseniz gidin bir maç esnasında insanların güvenliğini sağlamak için bulunan polislere yapılan terör eyleminidünyanın her tarafında terör eylemi olarak kabul edilir. Bunu tartışmanın anlamsız olduğunu söyledim. Ayrıca yılbaşı akşamı eğlenmek üzere Ortaköy'deki bir mekana giden insanlara yapılan saldırının da doğrudan doğruya bir terör eylemi olduğunu da anlattım" dedi.

"SÖZÜMÜ KESME GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR"

Subaşıoğlu, Türkiye'de yapılacak olan referandumun onaylanması durumunda 5 yıllığına sürekli iktidarların geleceğinden dolayı Avrupalılar'ın rahatsız olduğunu, konuşması sırasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Avrupa Halklar Birliği grubunun başkanı Van Staa Herwig tarafından sözünün kesildiğin de aktardı. Subaşıoğlu, şöyle devam etti:

"Maalesef Avrupalı dostlarımız Türkiye söz konusu olduğu zaman objektif davranmaktan son derece uzak oluyorlar. Avrupa Halklar Birliği Grubu'nun başkanı bizim sözümüzü sürenin yeterli olmadığı gerekçesiyle kesme girişiminde bulundu. Allah'tan biz hazırlığımızı yapmıştık. İki dakika içerisinde ben fikir ve görüşlerimi ifade ettim. Bizlerden bekledikleri konuşmalar bu olmayınca kendileri biraz farklı noktalara işi çekebiliyorlar. O yüzden süreyi daha etkin kullanmamız gerekiyor. Onların duymak istediklerini söylediğiniz zaman ise süreyi hiç önemsemiyorlar. Türkiye'nin son dönemde Avrupa ile ilgili yaşamış olduğu sıkıntılar ortada. Burada da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde aynı havanın devam ettiğini görüyoruz."

"AVRUPA'NIN KENDİSİ İLE İLGİLİ KAYGILARI VAR"

Avrupa'nın gelecek kaygısını Müslümanlar ve Türkler üzerinden okuma kolaycılığına kaçtığına da değinen Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu, "Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yönetime kavuşuyor olması zannediyorum ki, Avrupalı devletleri rahatsız ediyor. Avrupa'nın kendisi ile ilgili kaygıları var. Bu kaygıları özellikle Müslümanlar ve Türkler üzerinden okuma kolaycılığına da başvuruyorlar. Çünkü buradaki toplumları, Avrupa'nın kendi içerisindeki Avrupa toplumlarını ikna etmek adına yabancı düşmanlığı, Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı onlara çok kolay malzeme veriyor. Yaşadığım bunların küçük bir detayı. Ancak şunu ifade etmemiz lazım. Avrupalılar Türkiye'ye bakış açılarında objektif olmaktan çok uzaktalar" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!