Ak Partili Ataş: Gezi olaylarının mimarları FETÖ mensupları

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Ataş: Gezi olaylarının mimarları FETÖ mensupları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 18:26

Ak Partili Ataş: Gezi olaylarının mimarları FETÖ mensupları

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Taksim Gezi Parkı eylemi mimarlarının FETÖ'cüler olduğunu ve bunu bugün daha net gördüklerini söyledi.
Ak Parti teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Adıyaman'da partisinin kasım ayı Genişletilmiş Danışma Meclisi'ne katıldı. TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil Fırat ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez ve partililerin de katıldığı toplantıda konuşan Mustafa Ataş, Gezi Parkı eylemlerinde FETÖ'cülerin rol aldığını ve bunun bugün daha net gördüklerini belirtti. Ataş, şunları söyledi:
"Gezicilerine Taksim'de eylem yaparken bugünkü tablo çok net gözüküyor. Fotoğraf o zaman fuluydu ama bugün çok netleşmiş vaziyette. O gün çadırları yakan polislerin, Gezi olaylarında eylem yapmak isteyen Gezi'cilerin üzerine tazyikli su sıkılmasıyla toplumun nasıl tahrik edildiğini hatırlıyorsunuz değil mi? O tahrik eylemi yapanların, bugün FETÖ'cü olduklarını çok daha net görebiliyoruz. Gezi olaylarının da mimarları FETÖ'nün mensuplarıdır. Bugün daha net bir şekilde görebiliyoruz bunu. Gezi olaylarında biliyorsunuz bir grup heyet oluşturmuşlardı ve hükümet taraflarıyla görüşmek istemişlerdi. O görüşmelerde hangi konuları pazarlık yapmışlardı hatırlıyor musunuz? Gezi olayları başlamadan önce yani 2013 Nisan ayında dünya çapında proje diyebildiğimiz ve bugün gerçekleştirdiğimiz 3'üncü Boğaz Köprüsü'nün temeli atılmıştı, 3'üncü havalimanın ihalesi yapılmıştı, İzmir otoyolu için yapılacak Körfez Geçiş Köprüsü'nün ihalesi yapılmıştı, 22.5 milyar dolar enerji ihalesi yapılmıştı. Toplam bedeli ekonomik olarak 100 milyar doları aşan bir proje Türkiye'de hayata geçirilmek üzere ihaleleri yapılmıştı. 2013 Nisan ayında IMF'nin borcu sıfırlanmıştı. Bunları hazmedemeyen çevreler, o Gezi olaylarını planlayanların içerisinde oluşan heyet, geldiler hükümete şart koştular; 'Eğer şunları yaparsanız eylemlerimize son vereceğiz.' Pazarlık yaptığı konular; '3'üncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü durdurulsun, 3'üncü havalimanı inşaatı ihalesi iptal edilsin.' Alçakça bunları pazarlık konusu yapacak kadar seviyesiz davranış içerisine girebildiler."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!