AK Parti'de kongre mesaisi başladı

Güncelleme Tarihi:

AK Partide kongre mesaisi başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2018 12:56

AK Parti'de kongre mesaisi başladı

Haberin Devamı

AK Parti İzmir teşkilatında kongre mesasi, Bergama ve Kınık'ta kurulan ilk sandıklarla başladı. Her iki ilçede de kongrelere mevcut başkanlarla gidildi. Kınık kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hmaza Dağ, "Kınık Öğretmen Evi'ni bu yıl yıkacağız. Onun yerine içerisinde 1000 kişilik konferans salonu ve sosyal mekanların olacağı öğretmen evi yapacağız" dedi.

AK Parti İzmir'de ilçe kongrelerinin startını kuzeyden verdi. İlk sandıklar Bergama ile Kınık ilçelerinde kuruldu. Kongrede, mevcut başkanlar tek adayla seçime gitti. Bergama ilçe kongresi, Asklepion  Restaurant'ta  gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabayık, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, AK Parti İzmir Gençlik Kollları Başkanı Adil Yüksel ve partililer katıldı. Kongrede mevcut Başkan Hakan Koştu yeniden seçildi. Koştu'nun yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı:

"Abdullah Dağdelen, Aşkın Uyar, Aykan Ökçün, Berna Uğurluer, Bilir Altay, Cevat Tunç, Fatma Sevimser, Fatma Eda Erçoban, Güven Yakar, Hüseyin Vedat Pişirici, İsmail Akdağ, Kadir Şahan, Kerem kaçmaz, Mehmet Sarıkaya, Mustafa Duman, Mustafa Ümit Posacı, Oğuzhan Gül, Onur Karasu, Rafet Uslu, Sebahattin Güzel,Tahsin Koruculu,Yiğit Burcu,Yunus Emre Atılgan,Yusuf Ziya Kurşun."

KINIK'TA COŞKULU KONGRE

Hafta sonu kongre mesasinin olduğu bir diğer ile ise Kınık'tı. Öğretmen Evi'ndeki kongrede de mevcut Başkan Sami Mollaahmet, tek aday olarak sandığa gitti. Dağ, kongrede yaptığı konuşmada Kınık Devlet Hastanesi inşaatının nisan ayında siteceğini, temmuz ayında hizmete açılacağını belirterek, "Bence en önemli projemiz Maden Şehitleri Parkı. Ben Kınık'a gelip bu parkın halini görünce inanın çok üzülüyordum. Belediye başkanımız göreve gelir gelmez bizlere getirdiği ilk proje olan Maden Şehitleri Parkı için Kültür Bakanlığımızdan desteğin çıkmasını sağladık. Bugün pek çok ilçenin gıpta ile baktığı Maden şehitleri Parkı'nı yaparak Kınık'ın tam ortasına AK Parti hizmetini sunduk. Ayrıca Kınık Öğretmen Evi'ni bu yıl yıkacağız. 17 milyon bedelle içerisinde 1000 kişilik konferans salonu ve sosyal mekanların olacağı bir alana kavuşturacağız. Aslında AK Parti Hükümeti olarak 2017 yılında bina yapımlarına kaynak ayırmak istemiyorduk ama Kınık için bu kuraldan vazgeçtik. Bu projeyi kabul edip Kınık'a pozitif ayrımcılık yaptık" dedi.

Kongrede, Sami Mollaahmet 275 delegeden oy alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Cevdet  ŞEN/ BERGAMA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!