AK Parti Uşak 5. Olağan Kongresi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Uşak 5. Olağan Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 15:05

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Gezi'de ortalığı bir birbirine katanlar Yalova'daki olayın ardından seslerini çıkarmıyor" - "Kesilen her ağacın yerine Yalova'ya 100 ağaç dikeceğiz, yani 18 bin fidanı toprakla buluşturacağız"

Haberin Devamı

UŞAK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova Belediyesi tarafından kesilen asırlık çınar ağaçlarının yerine 18 bin ağaç dikilmesi talimatını verdiğini söyledi.

AK Parti Uşak İl Kongresi'nde bir konuşma yapan Eroğlu, AK Parti'nin gelmiş geçmiş en çevreci parti olduğunu belirterek, "Gezi'de ortalığı bir birbirine katanlar Yalova'daki olayın ardından seslerini çıkarmıyor" dedi.

Eroğlu, Yalova'da asırlık çınar ağaçlarının kesildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Taksim'de gezi hadisesinde 4 tane çalı türü kesildi, 6-7 ağaç başka bölgelere taşındı. Ancak bunu bahane edenler ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştı. Çünkü mesele ağaç meselesi değildi. Yalova'da yapılanlar ortada. Belediye 180, asırlık çınarı kesti. Bu ayıbı duyar duymaz talimat verdim. Kesilen her ağacın yerine Yalova'ya 100 ağaç dikeceğiz, yani 18 bin fidanı toprakla buluşturacağız."

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hükümeti 4 yıllığına bize verin" sözlerini hatırlatan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizin geçmişte yaptıklarınız ortada. CHP demek çamur demek, hava kirliliği demek, yolsuzluk demek. Bugün İstanbul dünyanın en güzel şehri olduysa bunun nedeni AK Parti'dir. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de atık suların yüzde 90'ı hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan denizlere göllere akıyordu. Biz ne yaptık her ile her sanayi tesisine arıtma kurulması için çalışma yaptık. Bugün ortaya çıkan atık suların yüzde 73'ü arıtıldıktan sonra doğaya bırakılıyor. Bugüne kadar 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Kim çevreci size soruyorum, Yalova'da ağaç kesen zihniyet mi yoksa biz mi?"

Eroğlu, AK Parti'nin sahip olduğu 9,5 milyon üyesiyle dünyadaki en büyük siyasi organizasyon olduğuna işaret ederek, 12 yıllık hükumetleri boyunca çok önemli yatırımlara imza attıklarını ifade etti.

-Eski Türkiye'den yeni Türkiye'ye

Eski Türkiye'den yeni Türkiye'ye çok önemli bir süreç yaşadıklarını kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

"İnsan hafızası çabuk unutuyor, biz unutmayalım, unutturmayalım. Paradan altı sıfır atılmasını, Türk parasına itibar kazandırılmasını unutmayalım. Bazı yazar çizerler zamanında dediler ki 'Bu hükümet paradan altı sıfır atamaz, atarsa ben Taksim'de anırırım' dedi. Ancak paradan altı sıfır atıldı, kimse anırmadı. Dünyada kriz oldu Türkiye'de kriz olmadı. O zamanki başbakanımız dedi ki 'Kriz bizi teğet geçecek', nitekim söylediği gibi oldu. Bununla yetinmedik IMF'ye borcumuzu ödedik, üstüne IMF'ye borç verir hale geldik. Bu ülkede 70 cente muhtaç olunduğu günleri gördük. Uzaydan bakıldığında Türkiye'de yaşanan petrol kuyrukları görünüyordu. Bunları atlattık, artık Türkiye'de ekonomik refah var, huzur var, istikrar var. Siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar vardır."

Haberin Devamı

-"Türkiye 12 yıldır bölgesinde lider"

Bakan Eroğlu, AK Parti hükumetlerinden önceki hükumetlerin ortalama ömrünün 18 ay olduğuna değinerek, Türkiye'nin 12 yıldır bölgesinde ve dünyada lider ülke konumuna yükseldiğini belirtti.

Eski Türkiye'de 22 yılda bitirilemeyen göletleri şu anda bir yıldan daha az sürede tamamladıklarını kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

"İşte fark bu, AK Parti tüyü bitmeyen yetimin hakkını koruyan partidir, yolsuzluklar en iyi mücadele eden partidir. DSİ soygununu, İSKİ soygununu, ilaç soygununu çok iyi biliyorum. DSİ'de 2 katrilyonluk kaynakla 82 katrilyonluk ihale yapıldığını biliyorum, 12 yıl önce 63 lira olan bir ilaç bugün 9 lira, bunların hepsini biliyoruz. Türkiye'de her iki kişiden biri AK Partili ancak biz herkesi kucaklıyoruz. Bugün yanan dört ampulden biri bizim yatırımlarımızla yanıyor. Biz geldiğimizde 70 şehirde içme suyu sıkıntısı vardı. Bütün şehirlere su getirdik. İzmir'de su yoktu biz getirdik. Muazzam çalışmalar var. Türkiye'nin her ilinde üniversite kurduk, sağlıkta, eğitimde yapılanlar ortada. Daha yapılacak işlerimiz var. Bunu yapacak olan başka hükümet değil, AK Parti hükumetidir. Bunun için 2015 genel seçimleri çok önemli. Çok çalışmalıyız."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu, Uşak'tan ayrıldı. Tek listeyle gidilen kongrede il başkan adayı olan mevcut il başkanı Basri Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri katılımcılara tanıtıldı.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül ile AK Parti milletvekilleri Hasan Ali Çelik ile Bayram Özçelik katıldı.

(Bitti)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!