AK Parti Tatvan İlçe Teşkilatı, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Tatvan İlçe Teşkilatı, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 18:55

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - AK Parti Tatvan İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Cemil Sayılgan, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş ve AK Parti Tatvan İlçe Teşkilatı üyeleri, adliyeye giderek Cumhuriyet Başsavcılığına Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Partililer tarafından sunulan dilekçelerde Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak birçok defa "diktatör" diyerek hakaret ettiği iddia edildi.

Adliye önünde basın açıklaması yapan AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Sayılgan, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren ifadeler kullanması nedeniyle suç duyusunda bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri ve eleştirinin ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını ifade eden Sayılgan, şunları belirtti:

"91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin sandık başına gidip, tercih yapmasıyla yani doğrudan doğruya vatandaşların kendi tercihiyle belirlenmiştir. Yargı denetiminde gerçekleştirilen gizli oy-açık tasnif ilkelerinin benimsendiği demokratik bir seçim sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan ve temel ve hak hürriyetlerle demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların mimarı olan, milyonlarca kişi tarafından sevilen Sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir. Bu ifade sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir."

"Diktatör" nitelendirmesinin ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda, ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden şahısların veya grupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttuğu rejimler için kullanıldığına dikkat çeken Sayılgan, "Bu şüphelinin demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. Şüpheli şahsın, aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından ülkedeki en büyük ikinci partinin ve Ana Muhalefet Partisinin lideri olması, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermektedir" dedi.

Haberin Devamı

Şikayet olunanın bu isnat ve ithamları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile onu seven ve oy veren vatandaşlara yönelik ağır birer hakaret olarak değerlendiren Sayılgan, herhangi biri için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin, toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesinin, eleştiri olarak kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Grup açıklamanın ardından Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!