AK Parti Siirt İl Danışma Meclisi Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Siirt İl Danışma Meclisi Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:54

- AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Aydın:- "Örgüt artık burada Kürt halkına zarar vermekten başka bir seçenek bulamamış gibi, büyük ölçüde insanlara zarar veriyor ve ne yazık ki insanların ölmesine sebep oluyor"

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Saadettin Aydın, bazı il ve ilçelerde yaşanan terör olaylara ilişkin "Örgüt artık burada Kürt halkına zarar vermekten başka bir seçenek bulamamış gibi büyük ölçüde insanlara zarar veriyor ve ne yazık ki insanların ölmesine sebep oluyor" dedi.

Aydın, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Siirt Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Siirt İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, terör örgütün Kürtlere gözyaşı ve kandan başka bir şey vermediğini söyledi.

Terör örgütünün Kürtleri barış ortamında, huzur içerisinde yaşatmaya çalışacaklarına, baskı, şiddet, bombalama ve çukur kazarak bölgenin huzurunu kaçırttığını anlatan Aydın, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Mesela örgüt şehir merkezine intikal ediyor, geliyor evlere yerleşiyor, bazen boş evler, bazen de kendisine sıcak durabilen, kendilerini eve alabilecek ailelerin içinde yaşıyor. Ondan sonra başlıyor mahallenin girişine çukur kazmaya. Çukur kazarak şunu amaçlıyor: ‘Yani biz burayı kontrol altında tutuyoruz, burası bizim kimse buraya girmesin’ diyor. Yani ekmek arabaları da gidemeyecek, çöp kamyonları da giremeyecek herhangi bir problem olduğunda kazıcı araçlar giremeyecek. Bu aslında arı kovanına çomak sokmakla eş değerdir. Burada çukur kazarak sivil insanları kalkan yaparak öne sürüyorsun, devletin güvenlik güçleriyle çatışmaya zorluyorsun ve sivil insanların yok olmasına, ölmelerine sebebiyet veriyorsun. Bunun kabul edilebilir, yorumlanabilir, izah edilebilir bir tarafı yoktur."

Örgütün sivil insanların ölümüne sebep verdiğini aktaran Aydın, şiddet dilinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Böyle bir yöntem, böyle bir amaç olur mu? Şimdi bir siyasi hareketi anlarsınız, taleplerini dinlersiniz, isterseniz en uçuk talepleri olsun bunları demokratik yollarla, meşru yollarla konuşursunuz, dillendirirsiniz, yazarsınız, çizersiniz ama şiddet diye bir şey olur mu? Bu kabul edilebilir bir şey değil. Yani örgüt artık burada Kürt halkına zarar vermekten başka bir seçenek bulamamış gibi büyük ölçüde insanlara zarar veriyor ve ne yazık ki insanların ölmesine sebep oluyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!