AK Parti Nevşehir Teşkilatı 1 Kasım Seçimlerini Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Nevşehir Teşkilatı 1 Kasım Seçimlerini Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 16:52

AK PARTİ NEVŞEHİR TEŞKİLATI 1 KASIM SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver bir basın toplantısı düzenledi.
AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Rauf Yanar, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve partililer katıldı.
AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver 1 Kasım seçimlerinde Nevşehir’den 111 Bin 771 oy aldık dedi. Tanrıver basın toplantısında şöyle konuştu; ‘’7 Haziran’da malum olduğu üzere bir seçim gerçekleştirmiştik ama onun üzerinden çok güzel bir değerlendirme yaptık hep beraber, eksikliklerimiz, bizimle ilgili olarak parti düzeyinde genel değerlendirme yaptık ve çok güzel bir çalışma yaptık. Ve 1 Kasım seçim için bir hazırlık yaptık. Bu 1 Kasım seçimleri ülkemiz için, Nevşehir’imiz için çok güzel bir seçim oldu. Biz Nevşehir’de 3-0 ülkede de tek başına iktidarı elde etmiş bulunuyoruz. Elhamdülillah 1 Kasım seçimlerinde Nevşehir’de 111 Bin 771 oy AK Parti olarak hemşerilerimiz oylarını bizden yana kullanmış bulundular. Yüzde 62,9 oy oranımız var. Nevşehir’de katılım oranı ise yüzde 84 oldu. Nevşehir’de Hacıbektaş ilçesi haricinde AK Parti altı ilçede ilk sırada yer aldı. Bu yönüyle biz kendi teşkilatlarımıza, Nevşehirli hemşerilerimize, İl Yönetimimize, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Belediye Meclis üyelerimize, İl Genel Meclis üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Hepsi çok büyük gayret gösterdi. Sistematik olarak 7 Haziran seçimlerine göre daha verimli bir çalışma yaptık. Bu çalışmalarımız sonrasında da Nevşehir’de bu sonucu elde etmiş durumdayız. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi İnşallah her daim kılar. Bize 1 Kasım’dan sonra daha fazla iş düşeceği kanaatindeyiz. ‘’
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de burada yaptığı açıklamada kendisinin daha önce hiç muhalefet milletvekili ile çalışmadığını ve 7 Haziran akşamında adeta şoka uğradıklarını söyledi. Ünver, ‘’ Ben bugüne kadar hiçbir şekilde muhalif milletvekili ile çalışmadım. Doğrusu 7 Haziran akşamı şok oldum. Daha önce muhalif milletvekilleriyle çalışmış belediye başkanı arkadaşlarımı aradım. Bu işler nasıl oluyor nasıl yapıyorsunuz dedim. Ben hiç bilmiyorum dedim. Hakikaten bilmiyorum nasıl çalışıldığını. Şok olduk. İşin doğrusu milletimiz 7 Haziran’da bizi üç türlü netice ile değerlendirdi. Birincisi, nasıl olsa AK Parti yine iktidar olacak, yine kazanacak. Bir kısım arkadaşımız dedi ki sandığa gitmesek de olur. AK Parti nasıl olsa kazanacak bizim partimiz ya şu filan partide ki çocukta fena değil onunda gönlü kırılmasın ona da bir oy verelim mi diyen ikinci grup vardı. Üçüncü grupta hakikaten bize kızıp yeter artık size oy vermeyeceğim diyen gruptu. Bunun üçü bir araya geldi ve bizim gücümüz zayıfladı. Yıkılmadık Allah’a şükür. AK Parti aslında bu seçimde çok ciddi bir kurumsallaşma yaşadı. Bu seçim bizim hiç birimizin yaşamadığı bir seçimdi. 7 Haziran’ı da içine alacan şekilde 1 Kasım seçimlerinden bahsediyorum. Kurumsallaşmamıza çok ciddi katkı sağladı’’ diye konuştu.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı açıklamada 1 Kasım seçimleri ülkemize bereket getirir, huzur getirir inşallah dedi. Açıkgöz, ‘’ 8 Haziran sabahına uyandığımızda gerçekten vatandaşlarımız kötü bir sabah olduğunu hissettiler. Gerçekten de kötü bir sabahtı. Ama 2 Kasım sabahından sonra insanlarımız bayram havasındaydı. İki gündür vatandaşlarımız bizlerle sevinçlerini paylaşıyorlar. AK Parti’yi tek başına iş başına getirerek iş yerlerinde çarkın dönmesinin mutluluğunu yaşıyorlar. Bu bizi çok mutlu etti. Bütün Nevşehir halkına bize göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Bize gösterdikleri desteklerden dolayı herkesten Allah razı olsun. Vatandaşlarımız şunu da gördü. Bu ülkenin AK Parti’ye ihtiyacı olduğunu hissetti ve gördü. AK Parti’siz bir siyasetin olmayacağını, AK Parti’siz bir hizmetin olmayacağını 8 Haziran sabahında gördü ve istişare etti. Kardeşliğini, birliğini beraberliğini sevenler, ülkesini sevenler, şehrini sevenler hatta parasını seven arkadaşlarımız bu hassasiyetlerini 1 Kasım Pazar günü sandığa yansıttılar. Ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için, ülkemizin birlik ve beraberliği için AK Parti’nin tek başına iş başına olması gerektiği algısını sandığa yansıttılar. Tabi bundan sonra ki süreç daha önemli. Bundan sonra biz herkesi kucaklayarak, herkese bir adım daha giderek 78 milyon insanı kucaklayarak kaldığımız yerden nereden kalmışsak oradan hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bu ülke hepimizin. Bu Nevşehir hepimizin. Bundan sonra da reformlarımız, hizmetlerimiz artarak devam edecek. İnşallah bundan sonra yarınımız daha huzurlu, daha mutlu daha güzel olacak’’ diye konuştu.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise burada yaptığı açıklamada AK Parti’ye 1 Kasım seçimlerinde hem MHP’den hem de HDP’den oy geldiğini söyledi. Göktürk, ‘’1 Kasım’da Türkiye bir dönemeç noktasındaydı. Allah’a hamd olsun ki bu dönemeci toplumumuzun ve vatanımızın birliğinden yana kullandı milletimiz. Kendisine görev verilen siyasetin yapamadığını milletimiz sandıkta yaptı ve AK Parti üzerinde uzlaşma sağladı. Yalnız gelinen noktada bu sadece AK Parti’nin bir sorumluluğu değildi. Milletimiz bunu çok iyi değerlendirdi ve toplumumuzun her kesiminden AK Parti’ye çok büyük bir destek verildi. Bu çok açık bir şekilde ortada. Seçimden sonra uzmanların değerlendirmelerine baktığımızda şaşılacak bir tablo da ortaya çıktı. Hem MHP’den hem de HDP’den AK Parti’ye oy geldi. Normalde bu durum sosyolojik olarak çok normal bir şey değil. Hele hele bu millete uzak olan kimseler tarafından bunun nasıl olabileceği konusunda halen kafa yoruluyor. Nasıl olurda hem HDP’den hem de MHP’den bu kadar güçlü bir destek olur diye düşünüp duruyorlar. Ama biz biliyoruz ki bu millet kardeş. Milletin bekası söz konusu olduğunda devletin bekası söz konusu olduğunda HDP’si, MHP’si, AK Parti’si yok. Herkes bir çatı altında büyük bir şemsiye altında rahatlıkla bir araya geliyor ve mücadelesini veriyor. 1 Kasım seçimleri bu anlamda çok değerliydi. Allah’a hamd olsun Nevşehir’de 3-0 yaptık. Boynumuz büküktü 7 Haziran tarihinden sonra. Bu bizi çok üzüyordu. Çok müteessir oluyorduk. Ama şimdi tekrar yüzümüz gülüyor. Aynı şekilde yine seçim vaatlerimiz ve 13 yıllık güzel mazimiz ile birlikte bundan sonra neler yapabileceğimizi söyledik’’ şeklinde konuştu.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’de 2 Kasım sabahında hem Türkiye’nin hem de Nevşehir’in moralinin düzeldiğini söyledi. Gizligider, ‘’2 Kasım sabahından itibaren hem Nevşehir’de hem de Türkiye’de adeta bir bayram havası yaşanıyor. Bayram havasını yaşayanlar inanın sadece AK Parti’ye destek verenler değil, AK Parti dışında diğer partilere gönül vermiş kardeşlerimiz de bu dairenin içerisinde. Böyle bir şerefe nail olmakta AK Parti kadroları olarak da bizlere Allah’ın bir lütfü diye düşünüyorum. Çok şükür ki 2 Kasım sabahı hem Türkiye’nin hem de Nevşehir’in morali düzeldi. Herkesin adeta kaçmış olan ağzı tadı yeniden yerine geldi. Bizde aldığımız bu sorumluluğun bilincinde olarak sadece bizlere oy verenlerin değil, diğer kesimlerin de eminim ki onlarda ülke olarak yaşamış oldukları şehirlerin selametini düşünüyorlardır. Onlarında sorumluluğunu üzerimizde hissettiğimizi söylemek istiyorum. Elbette ki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da AK Parti’de birlik, beraberlik ve tek güç anlayışı devam edecektir. Teşkilatımızın bütün kadrolarına ve teşkilatımız dışında ki binlerce dualarıyla adeta teşkilat mensubu gibi çalışan bu sorumluluğu hisseden herkese tek tek teşekkür ediyoruz. AK Parti’nin ampulünün ışığı hem Nevşehir’i hem de Türkiye’yi aydınlatmaya devam edecek’’ ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!