AK Parti müdahil

Güncelleme Tarihi:

AK Parti müdahil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2011 00:00

İSTANBUL 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İrticayla Mücadele Eylem Planı Davası’yla birleştirilen İnternet Andıcı Davası’nın 43’üncü duruşmasında AK Parti adına duruşmaya katılan avukat Muammer Cemaloğlu, davaya katılma talebini iletti. Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel de “Suçtan zarar görme ihtimali bulunduğundan AK Parti’nin müdahil olarak davaya katılmasına karar verilsin” diye konuştu.

Tutuklu sanık Serdar Öztürk, talebin reddedilmesini isteyerek, İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın sahte olduğunu ve polisler tarafından avukatlık bürosuna konulduğunu iddia etti. Öztürk, “Polisler İçişleri Bakanlığı’na, İçişleri Bakanlığı AK Parti hükümetine bağlıdır. Bu nedenle suçtan zarar gören, Ak Parti değil, yargılanan sanıklardır. Keşke en başından AK Parti gelip katılma talebinde bulunsaydı” dedi.

Çiçek: 32 aydır nerede

Emekli Albay Dursun Çiçek de şunları söyledi: “Müdahil demek suçtan zarar görmektir. AK Parti 32 aydır neredeydi? Maddi ve manevi zarara uğrayan parti değil, biz sanıklarız. Bu nedenle katılma talebinin reddi yönünde karar verilmesini, bizlerin uğradığı maddi ve manevi zararın tespit edilmesini talep ediyorum.”
Tutuklu sanık Mehmet Otuzbiroğlu ise “AK Parti uğradığı zararı mahkemeye somut olarak bildirsin” diyerek, talebin reddini istedi. Tutuklu sanık Hasan Ataman Yıldırım ise AK Parti’nin, kendisini mağdur gibi göstererek halkı kandırıp oy oranlarını artırdığını iddia etti.

Müdahillik talebini değerlendirmek üzere duruşmaya 10 dakika ara veren mahkeme heyeti, suçtan zarar görme ihtimali bulunduğundan AK Parti’nin davaya müdahil olarak katılmasına karar verdi.

5 metre sınırlaması

Ergenekon ve Balyoz davalarının görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda izleyici bölümünün önüne kilitli, metal bariyerler konulduğu gözlendi. Bu uygulamayla izleyiciler, duruşmalara verilen aralarda 5 metreden fazla yaklaşamayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!