AK Parti Milletvekillerinden Ortak Basın Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Milletvekillerinden Ortak Basın Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 12:37

AK PARTİ KAYSERİ

AK Parti Kayseri milletvekilleri seçim öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, “İstikrar için, huzur için, bağımsız ve mazlumların umudu lider bir Türkiye için gelin AK Parti’yi yeniden ve güçlü bir şekilde tek başına iktidara taşıyalım” diye konuştu.
AK Parti İl Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısına Kayseri Milletvekilleri Kemal Tekden, Yaşar Karayel, Ahmet Doğan, Havva Talay Çalış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, “Sonuçları itibariyle ülkemizin istikbali açısından çok önemli bir seçimin arifesindeyiz. Ülkemizin selametinden ve refahından rahatsız olan şer akıl odaklarının seçim süresi boyunca Türkiye’yi karıştırma yolunda bilfiil işin içinde olduklarını görmekteyiz. Dünyadaki güç dengeleri artık kendini hissettirmekle kalmamakta, adeta teröre şekil verme gibi daha cüretkar siyasi hamleler yapmaktadırlar. İşte tam da bu noktada 1 Kasım seçimlerinde milletimiz değişik partileri değil şu tercihlerden birini seçecektir. Ya istikrar ya da kaos, ya huzur ya da anarşi ve korku ortamı, ya gelişen ve büyüyen ya da içine kapalı ve geri kalmış bir Türkiye” dedi. Milletvekilleri olarak Kayseri ve ülkeye karşı üzerlerine düşen sorumlulukları gereğini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Tekden, “Burada şer akıl odakları kaos, anarşi ve korku ortamlarının doğurduğu içine kapalı ve geri kalmış bir Türkiye isterken, bizler dünya mazlumlarının hamiliğine soyunmuş güçlü ve adalet için var olan bağımsız bir Türkiye hayal ediyoruz. 1 Kasım seçimleri için listede ismi yer almayan ben ve kıymetli milletvekili arkadaşlarım Ahmet Doğan ve Yaşar Karayel beylere, Havva Talay Çalış hanımefendi ile şehrimize ve ülkemize karşı üzerimize düşen sorumluluk gereği bütün şahsi mülahazaların üzerinde tavrımızı net olarak ortaya koymaya çalışıyoruz. AK Parti’nin tek başına hem iktidar hem muktedir olması gerektiği yönündeki arzu ve talebimizi bütün halkımıza ilan ediyoruz. Bu vesile ile milletimize şu çağrıyı yapıyoruz. İstikrar için, huzur için, bağımsız ve mazlumların umudu lider bir Türkiye için gelin AK Parti’yi yeniden ve güçlü bir şekilde tek başına iktidara taşıyalım” diye konuştu.
Basın mensuplarının seçimlerde aday gösterilmemesi nedeni ile kırgın olup olmadığı sorulması üzerine Tekden, “Kimseye kırgın değilim. Ufak rahatsızlıklar var ama kısmet meselesi. Allah böyle takdir etti, ben öyle düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Bir diğer Milletvekili Ahmet Doğan ise listede yer almadıkları için kırgın olmadıklarını dile getirerek, “Listede yer almamamız nedeni ile kırgınlık vesaire kesinlikle söz konusu değil. Başımıza her gelende bir hayır vardır. Listede yer alıp almamak önemli değil. Başlangıçta bu partide görev alırken de, milletvekili adayı olurken de, milletvekili olduğumuzda da bu davanın bir erdemliler hareketi olduğunu baştan beri söyledik. Erdemliler hareketinin içinde yer almak kırgınlık, küskünlük, şahsi menfaatler, makam, mevkiden arındırılmış bir dava erliği gerektirir. Biz bu davaya bu şekilde baktık. Şuanda listede kimin yer aldığının çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Şuanda Türkiye gerçekten büyük bir eşiktedir. Kritik bir sınavın öncesindeyiz. Bu sadece Türkiye’nin bir seçimi değil aslında mazlumların, ümmetin dikkatle izlediği bir seçim” dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış AK Parti’nin neferi olmayı daha çok önemsediklerini kaydederek, “Bu davaya gönül verdik vereli bizler her gün AK Parti için koşturuyoruz. Bütün toplantılarına katılıyoruz. Bu bir dava meselesi. Bizlerin milletvekili olması ya da olmaması hiç önemli değil. Ak Parti’nin bir neferi olmayı daha önemli görüyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, “Bu şehre vefa borcumuz var. 3 dönemden beri milletvekili arkadaşlarımızla birlikte şehrimize, ülkemize, milletimize hizmet etme şerefine nail olduk. İnşallah şehrimize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmeyen milletvekillerine teşekkürlerini ileterek, “Ülkemizin bu kadar önceliğinin olduğu bir ortamda hiç birimizin isimleri ülkemiz kadar önemli olmadığının farkında olan, dava şuurunda olan arkadaşlarız. Bu bir bayrak yarışı. O açıdan bütün burada olan milletvekili arkadaşlarımı tebrik ediyorum bu erdemli davranışlarından dolayı. Bizim ayrımızın, gayrımızın olmadığını hep beraber sahada da görüyoruz. Hep beraber çalışıyoruz. O yüzden makam ve mevkilerin geçici olduğunu bilen insanlarız. Ben bütün arkadaşlarımı bu manada yürekten kutluyorum. Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine, Türkiye’nin geleceğine her birimizin bulunduğu yerde yüksek katkılar koyacağına olan inancımı bir kez daha belirtiyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!