AK Parti Milletvekili Aydemir: “Cumhurbaşkanımıza Minnettarız”

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Milletvekili Aydemir: “Cumhurbaşkanımıza Minnettarız”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 11:07

MİLLETVEKİLİ İBRAHİM AYDEMİR

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un son 13 yılda tarihi kazanımlarından birinin Winter Universiade 201’e ev sahipliği yapması olduğunu vurgulayarak, “Erzurum’a her manada özel yaklaşım sergileyen ve ili dünya vizyonuna sokan Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız” dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 7 Ağustosta başlayacak olan 12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nın il spor vizyonu ve tanıtımı açısından önemli bir adım ve atılım olduğunu kaydederek, ‘25’inci Universiade 2011 ile dünyaya açılan Erzurum, bir başka alanda Avrupa spor gündemine giriyor. Sportif dikkatlerin Erzurum’da yoğunlaşması, ilin sosyo ekonomik kalkınma ve gelişmesi sürecinde çok ciddi bir avantajdır’ dedi.
GURUR VERİCİ ORGANİZASYON
AK Parti İl Teşkilatı yöneticileri, ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Hanifi ispirli, ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi ve GHSİM yetkilileriyle, 12’inci Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası hazırlıklarını inceleyen Aydemir, sporda Erzurum’un uluslar arası açılımı olan organizasyonu gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ederek, Uzakdoğu dikkatlerini çeken organizasyonun Erzurum’da yapılmasının gurur verici olduğunu söyledi
CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ
İncelemeler sonrasında bir açıklama yapan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un son 13 yıllık süreçte eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji, turizm ve spor alanındaki farkındalık sürecine değindi. 2011’de dönemin Başbakanı olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel çabası ve talimatlarıyla Erzurum’un 25’inci Dünya üniversiteler Kış oyunlarına ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum’a kazandırdığı bu dünya çapındaki organizasyon, ili dünya gündemine getirmiş, ilimiz dönemde gerçekleştirilen 700 milyon dolarlık kış sporları tesisleriyle hem kış sporları hem de kış turizmi bakımından dünyanın en önemli 7 merkezi arasına girmiştir. Erzurum tarihi için milat olan bu atılım, ilimizin sportif manada bir dünya kenti olmasını sağlamıştır.’ dedi.
ERZURUM İÇİN MİLAT
25’inci Winter Üniversiade ile Erzurum’un spor ve tanıtım açısından yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Aydemir, aynı dönemde Erzurum’da 3’üncü Büyükelçiler Konferansının da gerçekleştirildiğini belirterek 172 ülke temsilcinin devasa organizasyon sürecinde Erzurum’u yakından tanıma fırsatı elde ettiğini, il tanıtımı açısından tarihi bir açılımın yaşandığını kaydetti. Aydemir 2011 Dünya Üniversite Kış oyunlarına dönemin Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun da katıldığını, Erzurum Tarihinde yaşanan bu ilkle, ilin diploması alanında da Dünya gündemine girdiğini ifade etti.
VEFA HATIRLATMASI
Erzurum’a yapılan her hizmetin vefa ekseninde değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Büyükşehir Belediyemizin Sayın Başkan Sekmen öncülüğünde kaydettiği bu devasa organizasyon da 2011 Winter Üniversiadeyi Erzurum’a armağan eden Sayın Cumhurbaşkanımız ve dönemin hükümet ve yöneticilerinin yaklaşımına bir vefa göstergesidir ve her türlü övgüye layıktır.’ diye konuştu.
ERZURUM’UN SOSYO EKONOMİ KAZANIMLARI
Erzurum’un sosyo ekonomik kazanımları için her türlü tanıtım çaba ve yatırımın tarihi ve hayati önemde olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, AK Parti hükümetlerinin Erzurum’a verdiği özel önem ve hassasiyetlerinin neticesinde ilin eğitim ve sağlık alanında olduğu gibi sporda da dünya tanıtım eşiğini aştığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!