AK Parti Mardin Adaylarını Tanıttı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Mardin Adaylarını Tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 19:08

AK PARTİ’DEN MARDİN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLARAK GÖSTERİLEN ORHAN MİROĞLU, CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI, SÜLEYMAN ÇELİK, ABDULLAH ERİN, VEYSİ KAYA VE AHMET KAYA İÇİN TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

AK Parti’nin dün Ankara’da düzenlediği aday tanıtım toplantısının ardından bugün Mardin’e gelen milletvekili adayları, kalabalık bir grup partili tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.
AK Parti’den Mardin milletvekili adayı olarak gösterilen Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Süleyman Çelik, Abdullah Erin, Veysi Kaya ve Ahmet Kaya için tanıtım toplantısı düzenlendi. Havaalanında yaklaşık bin araçlık konvoy ve çok sayıda partili tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan adaylar, kendilerini karşılayan partililerle tek tek tokalaşarak şehir merkezinde tur attı. Şehir turunun ardından AK Parti Mardin İl Teşkilatı’nca düzenlenen basın toplantısında milletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı.
İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti bünyesinde görev yapan bütün teşkilatlara teşekkür etti. 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimler de Mardin’den partisince birbirinden değerli insanları milletvekili adayı edildiğini ifade eden Dündar, “Mardinli inanıyorum ki bu seçimlerde Ak Parti etrafında bir araya gelecektir” dedi.
“SEÇİMLER MİLAT OLACAK”
Mardin 1’inci sıra milletvekili adayı Orhan Miroğlu ise, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin bir milat olacağını ifade etti. Haziran seçimlerinden sonra Mardin’den çok sayıda şehit cenazelerine katıldıklarını kaydeden Miroğlu, Haziran seçimleri öncesinde kanın akmadığını ve silahların sustuğunu, seçimlerden sonra ise Türkiye’nin yeniden bir şiddet ve terör dalgasıyla karşı karşıya kaldığını kaydetti. Miroğlu, bu trajedilerin yaşanmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun defalarca çağrılar yaptığını anlatarak, “2007 yılında yine büyük bir temsiliyet ile parlamentoya giren bu hareketin 2015 seçimlerde daha fazla milletvekili çıkararak parlamentoya girmesi Türkiye demokrasisi bir kazançtı. Şahsen ben kendi adıma söylemek isterim HDP’nin artık bu saatten sonra Türkiye’den bir şey talep eden değil ama kendisinden bir şey talep edilen bir parti haline geldiğini düşünüyorum. Neydi bu, silahların susması. Madem 80 milletvekili var madem her şeyin çözüm merkezi TBMM’dir. O halde, bu bir imkândır ve fırsattır. Ama bu fırsatın tamda kullanılacağını düşündüğümüz bir dönemde bu hareket yüzünü şiddete ve teröre döndü” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!