AK Parti Manisa İl Başkanı'ndan 'mide bulandırıcı' çıkışı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Manisa İl Başkanından mide bulandırıcı çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 18:27

AK Parti Manisa İl Başkanı'ndan 'mide bulandırıcı' çıkışı

Haberin Devamı

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, milletvekili aday adaylığı başvurularının başladığını ve 29 Nisan'a kadar süreceğini söyledi. Erken seçimle ilgili değerlendimede de bulunan Mersinli, CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesini 'mide bulandırıcı' olarak niteleyip, "Halkın oyuyla seçilmiş milletvekillerinin böyle koyun pazarlığı yapar gibi bir yerden alınıp bir yere gitmesi vicdanları yaralamıştır" dedi.

24 Haziran'da yapılacak olan erken seçim öncesi Manisa AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvuralar başladı. Başvurular 29 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, konuyla ilgili olarak partisinin il başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı. Mersinli, 3 Mayıs'ta Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesisleri'nde temayül yoklaması gerçekleştireceklerini dile getirdi. Başvuru ücretlerine de değinen Mersinli, 18-25 yaş arası gençler ve kadın adayların 3 bin lira, 25 yaş üstü erkek adayların 6 bin lirayı genel merkeze yatırması gerektiğini kaydetti. Engelli aday adaylarından ekonomik durumu iyi olanlardan 1000 lira alınacağını söyledi. AK Parti'de bu seçim üç dönem kuralının işleyip işleyemeyeceğiyle ilgili olarak da konuşan Mersinli, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) kararının Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) bırakıldığını kaydetti. Mersinli, şu an için MYK'nın üç dönem için herhangi bir karar almadığını söyledi.

Aday olmayı düşünmediğini vurgulayan Mersinli, yönetimden birkaç kişinin böyle bir düşüncesi olduğunu açıkladı. Şu ana kadar 1 başvurunun olduğunu aktaran Mersinli, Perşembe ve Cuma günü bu sayının daha da artacağını düşündüğünü belirtti.

"KOYUN PAZARLIĞI GİBİ"

Mersinli, erken seçimle ilgili de değerlendirmelerde de bulundu. CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesini yorumlayan Mersinli, sert sözlerle CHP'ye yüklendi. Mersinli, "Sürpriz bir şekilde geçmiş dönemlerin etik dışı siyaset anlayışı bir kez daha gündeme çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi'nden 15 milletvekili enteresan bir şekilde, milletvekilliğine yakışmayacak siyaset içi ve dışı herkesin midesini bulandıracak bir şekilde bir Genel Başkan eliyle Cumhuriyet Halk Partisi'nden alınıp İYİ Parti'ye götürüldü. Hatta en son meclis oturumunda bu arkadaşlar İYİ Parti'nin grubuna alışmamışlar ki Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'na oturmuşlardı. Gerçekten 17 yıldan bu yana siyasetle uğraşan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak mide bulandırıcı, çok kötü bir olaydı. Halkın oyuyla seçilmiş milletvekillerinin böyle koyun pazarlığı yapar gibi bir yerden alınıp bir yere gitmesi vicdanları yaralamıştır. Cumhuriyet Halk Partili seçmenler de İYİ Parti'yi destekleyen insanlar da bundan bir parça mahcubiyet duyup, mideleri bulanmıştır diye düşünüyorum" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!