AK Parti Kahta kongresi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Kahta kongresi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 15:56

Haberin Devamı

ADIYAMAN (AA) - AK Parti Kahta İlçe Başkanlığı 5. Olağan kongresi yapıldı. Kongrede tek liste ile aday olan mevcut başkan Engin Akel tekrar başkan oldu.

Metem konferans salonunda gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra divan üyeleri seçilmesi ile başladı.

Kongrede partililere seslenen AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Partinin çözüm sürecini başlatarak, birlik ve beraberliği getirdiğini ifade etti.

"Çok uzun yıllar önce değil, yakın tarihe kadar bizler asimile edildik ve yok sayılıyorduk. Şimdi ben kürtçe yaptığım konuşmayı 2002’den önce yapsaydım kapıda bekleyen polis beni hemen tutuklardı" diyen Fırat, kürtlerin bu ülkede yıllarca eşit vatandaş olarak yaşamadığını savundu.

Sürekli kardeş kanı dökülerek birilerinin rant sağladığına dikkat çeken Fırat, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Kan ve ölümler üzerinden rant sağlanıyordu. İnançlı vatandaşımız okul kapısından içeri alınmadı. Fakat liderimiz olan Erdoğan, tüm bu engelleri yok etti. Çözüm süreci başlatarak kardeş kanının dökülmesini engelledi. İnançlı vatandaşın önündeki tüm setleri yerle bir etti. Kimsenin sesini çıkaramadığı İsrail’e sesini yükselterek "siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz" dedi. Fakat onlar içimizden birilerini kullandı. 17 aralık operasyonu ile darbe yapmaya çalıştılar. Fakat sizler bizlere güç vererek iç ve dış düşmanların karşısında başımızı dik ettiniz. Artık dünyadaki haksızlıklara meydan okuyan uzun adam var. Onun yoluna devam etmek için önümüzdeki seçimler çok önemlidir. Siz bize destek verdikçe bizler size hizmet etmeye devam edeceğiz"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise Kobani’yi bahane ederek ortalığı savaş alanına çevirenlere bundan sonra asla müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.

Adıyaman bir huzur şehri olduğunu aktaran Metiner, "Kahta bir huzur şehridir. Bakınız hiç kimse bizim Kürtlüğümüzün onay merci değildir. Kimsenin Kahta’nın huzurunu bozmasına izin vermeyiz. Birileri bir daha Kobani bahanesiyle, başka bahanelerle sokağa dökülüp terör üzerinde sonuç almaya kalkarsa çok derin bir hüsrana uğrarlar. Sokağa dökülüp terör estirenlere sadece Adıyaman’da değil, Türkiye’nin hiçbir yerinde izin verilmeyecektir. Herkes aklını başına toplasın" dedi.

Haberin Devamı

Kobani’deki olayları bahane edenlerin Kürtlükle alakası olmadığını vurgulayan Metiner, şöyle devam etti:

"Sen niye kalkıp Esat rejimine karşı savaşmadın kardeşim. Kürtlerin kimliği bile yoktu. Kürtlerin kimliğinin olmadığı bu ülkede sen bu ülkenin başkentinde krallar gibi ağırlanıyordun. Bir tek gün, bir tek an Esed rejimine eleştiri getirdin mi? Getirmedin. Niye İran’da savaşmayı durdurdun. İran’daki Kürtler çok mu özgür? Sırtını uluslararası güçlere yaslayacaksın. Kürt Mehmet’in kanını alçakça ve namertçe uluslararası piyasalara süreceksin. Yok öyle yağma. Kahta’nın kürt gençleri, sizlere sesleniyorum.Kanınız bu kadar değersiz değil. Kanınız üzerinden siyaset yapılıyor. O savaş baronlarına "dur" deyin. Bizler tüm bu oynanan oyunların farkındayız. Halkımızdan tek isteğimiz Anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlamak için biraz daha destektir. Eğer sivil bir anayasa için halkımız bize desteğini esirgemezse Türkiye, dünyaya yön veren bir ülke olacaktır. Artık zalimler daha fazla zülüm saltanatlarını devam ettiremeyeciktir"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!