AK Parti Kadirli teşkilatından Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Kadirli teşkilatından Kılıçdaroğluna suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 11:46

Haberin Devamı

OSMANİYE (AA) - AK Parti Kadirli İlçe Başkanı Hüseyin Gökçeli ve parti üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik partisinin son kurultayında ve sosyal medya üzerinden sarf ettiği sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulundu.

Gökçeli, Kadirli Adliye Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halk tarafından seçildiğini ve cumhuru temsil ettiğini belirterek, kimsenin cumhurun başına hakaret etme hakkına sahip olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin siyasi eleştiriyi aştığını ifade eden Gökçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanına gönül vermiş insanlar olarak oyumuzu ve gönlümüzü verdiğimiz insanımıza böylesine hakaretleri bizzat kendimize hakaret olduğunu düşünerek davalarımızı açtık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil yetkisi Sayın Cumhurbaşkanımızdadır.
Devleti küçük düşürdüğü, tercih hakkımıza hakaret ettiği ve ülkemizde irademizi temsil eden kişiye hakaret ettiği için Sayın Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bugünden sonra da Cumhurbaşkanımıza gönül veren hemşehrilerimiz adliyeye gelerek suç duyurusunda bulunmaya devam edecek."

Haberin Devamı

İlçe Başkanı Gökçeli beraberinde, Sumbas İlçe Başkanı Kürşat Davutluoğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Selçuk Yiğit, Kadın Kolları Başkanı Mukadder Kafalı, belediye meclis üyeleri ve bir gurup partililerin katılımıyla yapılan açıklamanın ardından adliyeye girerek şikayet dilekçesini savcılığa teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!