Ak Parti işgali davasında 7 sanık daha tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti işgali davasında 7 sanık daha tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 21:15

Ak Parti işgali davasında 7 sanık daha tutuklandı

Haberin Devamı

Ümit TÜRK/İSTANBUL,(DHA)-FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişiminde bulunan 7'si tutuklu 75 sanığın yargılandığı davada, 7 sanık daha tutuklandı.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. Darbe girişimi haberini alır almaz il başkanlığına gittiğini anlatan Külünk, oradaki darbeci askerlere il başkanlığını teslim etmeyeceklerini söylediğini belirtti. 

"SİZ ŞU ANDA ANNE VE BABANIZA KARŞI SİLAHLA ÇIKMIŞSINIZ, KIŞLANIZA DÖNÜN"
Olay yerindeyken silahla ateş edildiğini duymadığını ancak yanında bulunan arkadaşlarının kendisine silah sıkıldığını aktaran Külünk, "İçeri girmek için adım attığımızda askerlerin hattı yarıldı. Sanıklardan üsteğmen Muzaffer Dikencik gelip 'Siz geçin' dedi. Yanımdaki yardımcımla içeri girdikten sonra barikat yarıldı ve il başkanlığını darbecilerin elinden aldık" diye konuştu. Külünk, daha sonra il binasından aşağı indiğini, buradaki askerlere, "Bu kalkışma hedefine ulaşamayacak.  Siz şu anda anne ve babanıza karşı silahla çıkmışsınız, kışlanıza dönün" dediğini söyledi. 

"İKNA OLAN ASKER 'VATANDAŞIMA KURŞUN SIKMAM' DEDİ"
Askerlerin bu söylemin ardından ikna edildiğini belirten Külünk daha sonra şunları aktardı: Sanıklardan Muzaffer Dikencik yanıma gelerek, üniformasının önünü açtı ve 'Bu asker elbisemi çıkarma pahasına da olsa vatandaşıma kursun sıkmam' dedi. Ben de bunun üzerine iki yanağından öptüm, teşükkür ettim ve 'size bir koridor açıp güvenli bir şekilde araçlara binip kışlaya gitmenizi sağlayacağım' dedim. O da tereddüt ettikten sonra 'arka taraftan çıkalım' dedi ve il binası kısa bir işgalin ardından tekrar geri alındı 

SANIKLAR KÜLÜNK'E TEŞEKKÜR ETTİ
Duruşmada söz alan bazı sanıklar da Külünk'e teşekkür ederek olay gecesi sağ salim bölgeden ayrılmalarında büyük emeğinin olduğunu söyledi.
Külünk, tutuklu sanıklardan birinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın olay günü İl Binasına ne zaman geldiğini sorması üzerine, "İl binasını işgalcilerden aldıktan sonra Atatürk Havalimanı gitmek istediğimiz sırada Genel Başkan Yardımcımız Hayati Bey teşrif ettiler" dedi.

TUTUKLU SAYISI 14'E YÜKSELDİ
Sanık savunmalarına ara veren Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Öztürk, celse arasında elde edilen yeni deliller doğrultusunda bazı sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığını belirtti. Başkan Öztürk, hakkında yakalama kararı bulunan ve duruşmada hazır bulunan uzman çavuşlar Şahin Kurt, İbrahim Tıraş, Cem Karaslan, Hüseyin Can Çatal, Berkay Demir, Arif Emre Esen ve Ali Aydoğan'ın kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından tutuklanmalarına karar verdi. Davada tutuklu sayısı 14'e yükseldi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!