AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 15:30

- "(Suriye'deki ateşkes kararı) Sanki Rusya'ya, büyük devletlere ve Esed'e atacağı adımlarda ön açma gibi bir imkan sunulmuş hissi veriyor"- "Bu ateşkesi en çok Türkiye, oradaki ılımlı muhalifler istiyor ama baktığımızda, 'Terörle mücadele ediyorum' bahanesiyle ılımlı muhalefete bombardımanları, müdahaleleri devam ediyor"- "(Sakarya'da üç ilçede doğalgaz rezervi bulunması) Biz de gerekli bilgileri aldık ama şu anda rezerv konusunda bir şey söylenemiyor. İnşallah rezerv de çok fazladır, yeterlidir. En azından bizim dışa olan bağımlılığımızı azaltır"

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Suriye'deki ateşkes kararına ilişkin, "Bu ateşkesi en çok Türkiye, oradaki ılımlı muhalifler istiyor ama baktığımızda, 'Terörle mücadele ediyorum' bahanesiyle ılımlı muhalefete bombardımanları, müdahaleleri devam ediyor" dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasını (SATSO) ziyaret eden Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yıllar sonra şeklen de olsa bir ateşkes ilan edilmiş olmasının ümit verici ve sevindirici olduğunu belirtti.

Ateşkesin, sonra atılacak adımlarla kalıcı hale gelmesini isteyen Üstün, "Ancak bir iki günlük gözlemlerimizde, bu ateşkesin sanki bir senaryo gibi olduğunu hissediyoruz. Çünkü ateşkes metnine baktığımız zaman zaten çok muallak, belirsiz ifadeler, ucu açık cümleler var. Sanki Rusya'ya, büyük devletlere ve Esed'e atacağı adımlarda ön açma gibi bir imkan sunulmuş hissi veriyor" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Üstün, Rus jetlerinin iki-üç gündür aralıksız bombardımanlarına devam ettiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Burada göz görüyor, kulak duyuyor, herkes bunları aslında filme bile çekiyor. Ona rağmen ABD sözcüsü diyor ki, 'Ateşkes sürüyor, Rusya'nın müdahale ettiğine dair elimizde bir delil yok.' Sanki bütün dünyayla alay eder tavırları var. Gerçekten bu ateşkesi en çok Türkiye, oradaki ılımlı muhalifler istiyor ama baktığımızda, 'Terörle mücadele ediyorum' bahanesiyle ılımlı muhalefete bombardımanları, müdahaleleri devam ediyor. Bu oyunu bir an evvel sonlandırmalarını istiyoruz. Bu oyuna son versinler ve gerçekten bir ateşkes sağlanacaksa buna katkı sağlasınlar çünkü hiçbir şey gizli kalmıyor. İnşallah bu ateşkes kalıcı olur, temennimiz budur."

- Sakarya'da üç ilçede doğalgaz rezervi bulunması

Sakarya'nın Ferizli, Söğütlü ve Serdivan ilçelerinde doğalgaz rezervi bulunmasını da değinen Üstün, Türkiye'nin bu zamana kadar sağlamış olduğu ekonomik gelişmeyi ve insani kalkınmayı adeta tırnaklarıyla söke söke sağladığını dile getirdi.

"Türkiye'nin petrolü, doğalgazı yoktu, enerji kaynakları sınırlıydı. Doğalgazda çok fazla dışa bağımlı hale gelmişiz" diyen Üstün, AK Parti iktidarında bu enerji bağımlılığının azaltılması için çalışmaların devam ettiğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Üstün, yerli kaynakların bulunabilmesi için de çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sakarya’da da böyle bir çalışma yapılıyordu. Üç ilçemizde birden bu şekilde bir sonuca ulaşılması bizi sevindirdi. Serdivan, Söğütlü ve Ferizli ilçelerimizde doğalgaz çıktığı ifade edildi. Biz de gerekli bilgileri aldık ama şu anda rezerv konusunda bir şey söylenemiyor. İnşallah rezerv de çok fazladır, yeterlidir. En azından bizim dışa olan bağımlılığımızı azaltır. Bu da bu sıkıntılı günlerde bizim için sürpriz oldu. Sakarya'da çıkmış olması ayrıca bizi sevindirdi. O bakımdan inşallah büyük bir rezervle karşı karşıya oluruz ve ekonomimize katkı sağlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!