AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: YSK'nın sandık taşıma yetkisi yok

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: YSKnın sandık taşıma yetkisi yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 10:17

1 Kasım seçimleri öncesinde Güneydoğu'daki terör olayları nedeniyle ilçe seçim kurullarının aldığı "sandık taşıma" kararları ile ilgili olarak gözler Yüksek Seçim Kurulu'na çevrilmiş durumda. YSK'nın bu konudaki nihai kararı bu hafta içinde vermesi beklenirken, AK Parti'den sandık taşıma konusunda çok önemli bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "YSK'nın sandık taşıma kararı alma yetkisi bulunmadığını" vurgulayarak, "Yasal düzenleme olmadan böyle bir işlem yapılması bana göre doğru değil. Fiili bir durum da olamaz" dedi.

Haberin Devamı

Bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan Mehmet Ali Şahin, TRT'de yayınlanan Haber Odası programında yaptığı açıklamalarda sandıkların "yeni bir yasal düzenleme yapılmadan taşınmasının mümkün olamayacağını" söyledi.

Şahin, ilçe seçim kurullarının sandık taşıma kararı alma yetkilerinin bulunmadığını Cizre'de İlçe Seçim Kurulu'nun kararını değerlendirirken açıkladı.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, şöyle konuştu;

"YASA BÖYLE BİR İMKAN SAĞLAMIYOR..."

“Şimdi Cizre İlçe Seçim Kurulu Başkanı oradaki iki mahalle veya üç mahallede sandık kurulmaması şeklinde bir karar almış. Benim hukuki bilgime göre bir ilçe seçim kurulu başkanının böyle bir karar alma yetkisi yok.YSK'nın var mı? Bana göre o da yok. Çünkü bu konuda yasal bir düzenleme yapılmadan YSK'nın bile böyle bir karar alamaması gerekir diye düşünüyorum. Türkiye’de seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasından sorumlu organ YSK’dır. YSK da böyle bir uygulama yapabilmesi için mevzuatına bakacaktır. Yasada böyle bir imkan sağlanmadığını düşünüyorum. Ben de YSK’nın nasıl bir karar vereceğini merakla bekliyorum.”

Haberin Devamı

"YASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN HAZIRLIK YAPTIK..."

AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri sonrasında artan terör saldırıları karşısında seçmenlerin ilçe merkezlerinde oy kullanmalarına olanak sağlayacak bir yasa değişikliği üzerinde çalıştığını da anlatan Şahin, şöyle dedi;
“Seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki bir kanunun ilgili maddelerinde bir değişiklik yapılarak acaba risk oluşturan köylerde yaşayan seçmenlerimizi ilçe merkezlerine getirerek orada oy kullandırabilir miyiz diye bir yasal düzenleme hazırlığı içerisinde de olduk. Bu hazırlığın başında da ben vardım doğrusu. Arkadaşlarla elimizde bir metin oluşturmuştuk. Hatta eğer bir koalisyon kurulması mümkün olsaydı, sanıyorum CHP ile yapılan görüşmelerde bu da gündeme gelmişti. Bir koalisyon kurulması mümkün olsaydı ilk yapacağımız düzenlemelerden biri bu olmalıdır diye kendilerine teklif etmeyi öneriyorduk.”

BAKMADAN GEÇME!