AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 23:40

- "Halkın güvenliği, sağlığı ve esenliğini ilgilendiren konularda eğer belediyeler gerektiği gibi hizmetler yapmıyorlarsa oradaki devletin görevlisi el koyacak"- "Bizim oradaki askerlerimiz öyle titiz çalışıyorlar ki bir çocuğa, bir kadına bir şey olmasın diye milim milim gidiyorlar. Onlar yiğitçe karşıda olsa da savaşsak, 5 dakikalık işleri var"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Halkın güvenliği, sağlığı ve esenliğini ilgilendiren konularda eğer belediyeler gerektiği gibi hizmetler yapmıyorlarsa oradaki devletin görevlisi el koyacak" dedi.

Özhaseki, Kayseri Ticaret Odasının bir otelde düzenlediği İnşaat Sektörü Meslek Grupları Toplantısı'na katıldı.

Doğu ve güneydoğuda bazı belediyelerin halka hizmet etmediğini belirten Özhaseki, bunun önüne geçmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Teröre destek veren belediye başkanlarının görevden alınması gerektiğine dikkati çeken Özhaseki, şöyle konuştu:

"Yapılacak tek şey var arkadaşlar, halkın güvenliği, sağlığı ve esenliğini ilgilendiren konularda eğer belediyeler gerektiği gibi hizmetler yapmıyorlarsa oradaki devletin görevlisi el koyacak. Bunun başka çaresi yok, bunu hazırlıyoruz. Devletten parayı alıp devletin iş makineleriyle çukur kazanlar ne olacak. Bunlar normal görevi ihmal edenler gibi değil, kötüye kullananlar gibi değil, bunlar teröre destek veriyor. Teröre destek verenleri bunlardan ayırmak lazım. Teröre destek verenler için de benim teklifim şahsen kabul edilir veya edilmez ben bunu partiye götürüp MKYK'ya da sunacağım. Arkasında durup elimden geleni yapacağım. Mutlaka 'Orada teröre ilişen kimse belediye başkanı olarak görevden alınmalı yerine kayyum atanmalı' diyeceğiz. Kaymakamlar olabilir, valiler olabilir hiç önemli değil. Siz devletin parasını alacaksınız sonra devletin iş makinesiyle gidip orada çukur kazacaksınız sonra mahalleyi bölüp içindeki vatandaşı kendinize kalkan olarak tutacaksınız ve her türlü kötülüğü yapacaksınız ve 'Demokrasi elden gidiyor' diyeceksiniz. Hiçbir geminin kaptanı gemisinin aşağıdan delinmesine izin vermez. Kaptanın görevi vatandaşı selamete ulaştırmaktır. Selamete ulaşmanın yolu neyse onun yapılması lazım."

- "5 dakikalık işleri var"

Haberin Devamı

Özhaseki, terör örgütüne karşı operasyonların başarıyla sürdürüldüğünü ifade etti.

Operasyonların terör bitene kadar süreceğini dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Oradaki askerlerimiz öyle titiz çalışıyorlar ki bir çocuğa, bir kadına bir şey olmasın diye milim milim gidiyorlar. Onlar yiğitçe karşıda olsa da savaşsak 5 dakikalık işleri var. Fakat haliyle milim milim gidildiği için her yerde de şeytani tuzaklar var. Kur'an-ı Kerim'in içine bomba yerleştirmişler. Çocuk oyuncaklarına bomba yerleştirmişler. Aklınıza gelebilecek, elinizi ilk etapta atabileceğiniz ne varsa bomba yerleştiriyorlar. O yüzden milimetrik olarak gidiliyor. Güvenlik güçleri orada inşallah bunu sağladıktan sonra bir daha da kolay kolay eski günlere dönüş olmayacağı gibi herkeste bir kanaat var. Halk şimdi devletin yanında ancak orada devleti görmek istiyor. Devleti yanında hissetmek istiyor öyle bir noktada."

Haberin Devamı

Etkinliğin sonunda Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz tarafından Özhaseki'ye plaket takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!