Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş: Katliam görmek istiyorsanız, kendi tarihinize bakın

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş: Katliam görmek istiyorsanız, kendi tarihinize bakın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 21:56

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş: Katliam görmek istiyorsanız, kendi tarihinize bakın

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Almanya Parlamentosu'nda sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nı kabulüyle ilgili olarak, “Katliam görmek istiyorsanız dönün kendi tarihinize bakın. En büyük katliam sizin döneminizde, Hitler döneminde yapılmıştır” dedi.
Yalova’nın Çınarcık İlçesi'nde bir okulun spor salonunda, partisi tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi’ne katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Alman Parlamentosu’nda sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nı kabulünü eleştiren Ataş şöyle konuştu:
“Değerli kardeşlerim bakın 2 gün önce Almanya Federal Parlamentosu’nda, ‘Düğün değil, bayram değil, eniştem beni niye öptü’ dercesine Ermeni Tasarısı’nı meclislerinden geçirdiler. Hâlbuki Almanya bizim en önemli ittifaklarımızdan ve dostlarımızdan birisi. Ne oldu da böyle hiç gündemde olmayan bir tasarıyı; eğer yıl dönümüyse, 2015’ti yıldönümü. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen neden Almanya Parlamentosu’na getirildi? Değerli arkadaşlar Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar devam ediyor. Bu da bunun bir parçasıdır. Almanya Parlamentosu’nda, ‘Türkiye, Ermeniler üzerinde katliam yapmıştır’ şeklindeki bir oylamayı parlamentolarından geçiren Almanlara sesleniyorum, Alman yöneticilere sesleniyorum; Katliam görmek istiyorsanız dönün kendi tarihinize bakın. En büyük katliam sizin döneminizde, Hitler döneminde yapılmıştır. Tabi ki biz bu kararları Türkiye olarak kınıyoruz. Bundan sonra da inşallah Türkiye, Almanya’ya karşı ne tür tedbir alması gerekiyorsa alacak. Almanya’da 3 milyondan fazla Türk vatandaşımız var. 600 bin Türk vergi mükellefi esnaf var. 40 Milyar Avro Alman ekonomisine destek sağlayan, ekonomisine destek veren Türk müteşebbislerimiz, işadamlarımız var. Herhalde onlar da bundan sonra hesaplarını ona göre yapacaklardır diye düşünüyorum.”
'BU ANAYASAYLA TÜRKİYE'NİN YOLUNA DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL'
Türkiye’de en önemli gündem maddelerinden birinin de yeni anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu söyleyen Ataş, “Bugün geldiğimiz noktada bu anayasa ile Türkiye’nin yoluna devam etmesi mümkün değildir. Artık herkes bunu söylüyor. Muhalefet partileri de söylüyor, iktidar partisi olarak da biz de yıllardan beri söylüyoruz. O halde Türkiye’nin yeni bir yapılanmaya, yeni bir sisteme ihtiyacı vardır. Başkanlık Sistemi sadece Ak Parti için Recep Tayyip Erdoğan için gerekli olan bir sistem değildir. Öncelikle başkanlık sistemi Türkiye için gerekli ve lüzumlu olan bir sistemdir. Bakın 7 Haziran’da başkanlık sistemi Türkiye’de ikame edilmiş olsaydı, 7 Haziran’daki sonuçlar ve o kaos dönemi yaşanmayacaktı. Yani koalisyonlar dönemine Türkiye’de son verilecek, Başkanlık Sistemiyle yönetildiği zaman ağır aksak yürüyen bürokrasideki çalışmalar daha hızlı bir şekilde olacak, Türkiye başkanla yönetildiği süre içinde de hızlı adımlarla geleceğe doğru kalkınmasında, gelişmesinde, demokratikleşmesinde, her alanda Türkiye geleceğe yürüyecektir. Bu bir sistem meselesidir” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!