AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 13:18

- "2015 yılı sonunda selden zarar gören ilçe ve belde belediyelere, 1,6 milyon lira ödenek çıkartılmasını sağladık"- "Terör ve afet gibi mücbir sebeplerden dolayı, KOSGEB kredisi alanların da 30 bin lira faizsiz kredi desteğinden yararlanmasına ilişkin karar çıkarttık. Bitlisimizin yanı sıra bu karardan önce terör ve afet gibi mücbir sebeplerden dolayı KOSGEB kredisi alan Van, Köyceğiz, Fethiye ve Soma'daki esnafımız da faydalanacak"

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 2015 yılı sonunda selden zarar gören ilçe ve belde belediyelere 1,6 milyon lira ödenek çıkartılmasını sağladıklarını belirtti.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce aşırı yağışlardan dolayı bazı ilçe ve beldelerin yollarının tahrip olduğunu ve ciddi altyapı sorunlarının meydana geldiğini anımsattı.

Sıkıntıların giderilmesi için AFAD Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yaptıkları çalışma sonucu Adilcevaz ilçesine bir milyon lira, Kavakbaşı ve Gölbaşı beldelerine ise 300'er bin lira olmak üzere, 1,6 milyonluk bir destek sağladıklarını kaydeden Demiröz, "Gelen bu kaynakla bu ilçe ve beldelerimizin sorunlarını çözmüş olacağız. Ayrıca Ahlat ilçemize yerleşecek olan Ahıska Türklerinin ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli ödeneği de beraberinde sağladık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan seçim öncesi verdikleri sözleri hızlı bir şekilde hayata geçirdiklerini ve esnafa kredi desteğinin de önemli vaatlerden biri olduğunu bildiren Demiröz, bu kapsamda esnafa KOSGEB üzerinden 30 bin lira faizsiz kredi imkanı sağladıklarını belirtti.

Ancak Bitlis esnafının Van depremi ve don olayı nedeniyle, KOSGEB kredisi kullandığını hatırlatan Demiröz, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu nedenle son çıkan destekten faydalanamıyordu. Hemşehrilerimin mağduriyetini göz önünde bulundurarak, yaptığım çalışmalar sonucu terör ve afet gibi mücbir sebeplerden dolayı, KOSGEB kredisi alanların da 30 bin lira faizsiz kredi desteğinden yararlanması için karar çıkarttık. Bitlisimizin yanı sıra bu karardan önce terör ve afet gibi mücbir sebeplerden dolayı KOSGEB kredisi alan Van, Köyceğiz, Fethiye ve Soma'daki esnafımız da faydalanacak. Bu karar esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!