AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 17:12

- "Son yıllarda bisiklet sporuna çok fazla önem verilmedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu olaya el attı. Sağlık Bakanlığı da 'Bir Milyon Bisiklet' Projesini başlattı"

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Son yıllarda bisiklet sporuna çok fazla önem verilmedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu olaya el attı. Sağlık Bakanlığı da 'Bir Milyon Bisiklet' Projesini başlattı" dedi.

Demiröz, Mutki Yatılı Bölge Ortaokulunda (YBO) düzenlenen törende, ilçede Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan 50 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Törende konuşan Demiröz, öğrencilerin tamamına bisiklet vermek istediklerini ancak şimdilik teşvik amacıyla sadece başarılı öğrencilere hediye edeceklerini söyledi.

Bisiklet sporunun çok ihmal edildiğini ancak projenin bundan sonra da devam edeceğini bildiren Demiröz, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Akdeniz'den başlayan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, İstanbul'da tamamlanıyor ancak son yıllarda bu spora çok fazla önem verilmedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu olaya el attı. Sağlık Bakanlığı da Bir Milyon Bisiklet Projesi'ni başlattı. 2018'e kadar öğrencilerimize, 1 milyon bisiklet hediye edilecek. Bununla ilgili çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda buraya getirdiğimiz bisikletleri öğrencilerimize hediye edeceğiz. Sağlık Bakanımızın, sağlıklı bir yaşam için belediye başkanlarımıza, bir metre bisiklet yolu için bir bisiklet hediye etme taahhüdü var. Yani 100 metre bisiklet yolu yapana 100, bin metre yapana da bin bisiklet hediye edilecek. Burada yapılır mı bilmiyorum ama inşallah o günleri de görürüz. Sizler çok daha iyi şeylere layıksınız."

Haberin Devamı

Programda Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, Demiröz'e üzerine resminin işlendiği bir plaket takdim etti.

Ardından Demiröz, TEOG sınavında başarılı olan 50 öğrenciyi kutlayarak bisiklet hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!