AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Hakkari'de

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Hakkaride
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 16:34

- Çalık: "Herkes, kardeşliğe sıkılan kurşunların önüne geçmeli"

Haberin Devamı

HAKKARİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Herkes, kardeşliğe sıkılan kurşunların önüne geçmeli" dedi.

Partisinin Hakkari İl Başkanlığı kongresi ve "Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısına katılmak üzere kente gelen Çalık, 2010 yılında Geçitli köyünde yapılan bombalı saldırıda yaralanan Zeynep Kurt'u evinde ziyaret etti.

Patlamanın yaşandığı sırada 9 aylık olan ve yaralı olarak Malatya Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırılan bebeğin tedavisiyle yakından ilgilenen Çalık, beraberindeki milletvekilleriyle küçük kızın evine gitti.

Şu anda 4 yaşında olan Kurt'un babası Hamit Kurt tarafından karşılanan Çalık, uzun zamandır görmediği Zeynep ve kardeşi Sudenaz'a sarılarak öptü.

Beraberinde getirdiği hediyeleri de aileye teslim eden Çalık, "Anneler bebeksiz, bebekler annesiz, babasız kalmasın" dedi.

Haberin Devamı

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zeynep bebek için devreye girdiğini ve hemen Malatya'ya sevk edildiğini anlatan Çalık, şunları kaydetti:

"Sivil 9 vatandaşımızın o gün bombayla öldürülmesi hepimizi çok ciddi manada üzmüş ve olayın çözülmesi için bütün bakanlarımız gereken talimatları vermiş ve süreci de takip etmişlerdi. Zeynep bebek o saldırıyı yaşadığında daha 9 aylıktı. Ölümden döndü. İşte çözüm süreci bunun için gerekli. Ben anneyim ve söylüyorum, çözüm sürecine hepimizin ihtiyacı var. Zeynep bebeği, Allah yüzümüze baktı bize bağışladı. Hiçbir suçu yoktu. Herkes, kardeşliğe sıkılan kurşunların önüne geçmeli. Zeynep bebeğin o saldırıyı yapanlara sorusu var, annesinin suçu neydi. Orada ölen 9 vatandaşımızın suçu neydi. Dolayısıyla son iki yıldır devam eden çözüm süreci mutlaka devam etmelidir. Hakkari'de de çözüm süreci devam etmeli sözü duyuyoruz. İnşallah çözüm süreciyle 30 yıldır devam eden 40 bin canın ölümüne sebep veren olaylar son bulur."

Barış ve kardeşliği tesis etmelerinin gerektiğini ve çocukların da Türkiye'de barışın olmasını istediğini bildiren Çalık, söyleyeceği sözlerin üzerine hiç kimsenin söz söyleme hakkının olmaması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

AK Parti Grubu olarak çözüm sürecine sonuna kadar devam edeceklerini, kamu düzeninin bunun asla bir alternatifi olmadığını vurgulayan Çalık, "Kamu düzeniyle çözüm sürecine devam edeceğiz. Yakmaya, yıkmaya, adam öldürmeye artık herkesin son vermesi lazım. Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu, herkese yer olduğunu Zeynep ve Sudenaz'ın yanında bir daha herkese iletiyorum" şeklinde konuştu.

Çalık ve beraberindeki milletvekilleri, aileyle bir süre görüştükten sonra evden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!