AK Parti, Eski Bakan Elvan’ı İlk Sıraya Yerleştirdi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti, Eski Bakan Elvan’ı İlk Sıraya Yerleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 17:50

1 Kasım 2015’te yapılacak milletvekili genel seçimlerine girecek adaylar belli oldu. AK Parti, Mersin’de sürpriz yaparak, eski Bakan Lütfi Elvan’ı birinci sıradan aday gösterirken, 7 Haziran seçimlerinde 1. sıradan milletvekili seçilen Mustafa Muhammet Gültak’ı liste dışı bıraktı. CHP ve HDP listelerinde de değişikliğe gidildi.
AK Parti, 1 Kasım’da Mersin’de 7 Haziran seçimlerinden farklı bir listeyle seçime girecek. AK Parti’nin 1 Kasım listesinde, 7 Haziran’da milletvekili seçilen üç isimden sadece Yılmaz Tezcan yerini korurken, ilk sıradaki Gültak listede yer bulamadı. Üçüncü sıradan milletvekili seçilen Muhsin Kızılkaya ise aday adaylığı sürecinde de Mersin listesinde yer almamıştı. ‘ Haziran seçimlerinde de Mersin’den adı geçen ancak Antalya’dan aday olan eski Bakan Lütfi Elvan, AK Parti yönetimi tarafından bu kez Mersin listesinin ilk sırasına yerleşti. 7 Haziran listesindeki isimlerden Tezcan’ın yanı sıra sadece Zeynep Gül Yılmaz yeni listede yer alırken, 11 kişilik listede İbrahim Gül, Arif Yıldırım, Mehmet Emin Kaplan, Pınar Nar, Cemal Baklaya, Abdullah Kuz ve Mehmet Taşkıran da liste dışı kaldı.
AK Parti’nin Mersin listesi şu isimlerden oluştu:
Lütfi Elvan
Yılmaz Tezcan
Ali Cumhur Taşkın
Hacı Özkan
Zeynep Gül Yılmaz
Alpaslan Gürgenç
Halit Çortul
Taner Boz
Nafiz Deniz
Koral Parça
Adem Ali Keskin
CHP’DE İLK ÜÇ YERİNİ KORUDU
CHP Mersin listesinde ise 7 Haziran’da milletvekili seçilen ilk üç isim Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı yerini korurken, 4. sıra adayı Mustafa Baysan’ın yerine Serdal Kuyucuoğlu kaydırıldı. CHP’nin listesi şöyle:
Hüseyin Çamak
Durmuş Fikri Sağlar
Aytuğ Atıcı
Serdal Kuyucuoğlu
Sibel Gazi Tabel
Ebru Çalışkan
Seyit Özananar
Semra Kabasakal
Nevin Zaimoğlu
Celal Çelik
Şerife Arıcı Yıldız
HDP LİSTESİ DE DEĞİŞTİ
HDP’nin Mersin listesi de ilk iki sıradan milletvekili seçilen Dengir Mir Mehmet Fırat ve Çilem Öz Küçükkeleş dışında kaydırmalar ve liste dışı ile değişti.
HDP’nin 1 Kasım milletvekili aday listesi şu isimlerden oluştu:
Dengir Mir Mehmet Fırat
Çilem Öz Küçükkeleş
Mehmet Alıç
İkram Vural
Ali Tanrıverdi
Pelin Kahiloğulları
Özlem Şen
Haluk Çeliktaş
Gülhan Özlü
Süleyman Eroğlu
Hülya Doğan
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!