AK Parti’den Koltuk’a “TTK” Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’den Koltuk’a “TTK” Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 18:26

Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığından yapılan açıklamada, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’un ithamlarına yanıt verilerek, merak uyandıran sorular tekrar soruldu. Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığının açıklamasında, tarihin ve matematiğin yalan söylemeyeceği belirtilip tarih ve rakamlarla TTK’daki süreci anlatıp “Tarih affetmez” denildi.
Ak Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada en büyük zararın Resen emeklilik ve ithal kömüre uygulanan fonun kaldırılmasıyla verildiği hatırlatılarak, “Zonguldak siyasetinde geçmişin üzerine adeta sünger çekilip kendilerini ‘Sütten çıkmış ak kaşık’ gibi görenlere yaptıklarını hatırlatmıştık. Herkes tarafından da kabul edilen TTK’ya en büyük zararı veren iki olay olan Resen emeklilik ve İthal kömürdeki fonun kaldırılmasının mimarlarının bugün hükümetimizi suçlayıp kuruma işçi alma vaatleriyle politika yapma çabasının şaşkınlığı içindeyiz. CHP İl Başkanı Sayın Ertuğrul Koltuk’un kendi adaylarının TTK’nın bu duruma düşmesi için neler yaptıklarına açıklama getireceğine yalan yanlış beyanlarla konuyu farklı mecralara çekmesi klasik CHP anlayışından başka bir şey değildir. Balçıkla sıvanmayan yalanlar ortaya çıktıkça CHP’deki rahatsızlığı görebiliyoruz. CHP İl Başkanı Sayın Ertuğrul Koltuk’un açıklamaları da bunun bir tezahürüdür” denildi.
“İSTANBUL, BURSA’DA ZONGULDAK MAHALLELERİ KİMİN ZAMANINDA OLUŞTU”
Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Zonguldak’taki göçten mevcut hükümetin suçlanmasının yanlış olduğunu belirterek, “Dün Resen emekliliği gerçekleştirip TTK’nın temeline kibrit suyu döken, Antalya, İzmir, İzmit, İstanbul, Bursa, Trakya başta olmak üzere birçok ilimizde Zonguldak mahalleleri kurulmasını sağlayanların maskeleri düşmüştür. Bu illerdeki Zonguldak mahallelerinin ve yaşanan göçün, 1994 yılında şimdiki 1. Sıra Milletvekili adayı Sayın Şerafettin Turpcu’nun iktidar ortağı olan SHP’nin İl Başkanı olduğu dönemde alınan Resen emeklilik kararlarının ardından oluştuğunu herkes kabul ediyor, biliyor. Bunun bir izahını bekliyoruz. Verecek cevapları olmayanlar, CHP’de yaşanan meşhur Dallas filmini aratmayan iktidar oyunlarının Ak Parti’de varmış havası oluşturmaya çalışıyorlar” denildi.
“TURPCU NE YAPTI?”
Ak Parti İl Başkanlığında yapılan açıklamada, TTK’daki işçi çıkarmaların Şerafettin Turpcu’nun başkanı olduğu SHP iktidarı döneminde olduğunu hatırlatarak, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’un cevap vermesini istediği kritik sorular tekrar hatırlatıldı. Açıklamada, “Sayın Koltuk cevap ver! Sayın Şerafettin Turpcu,1994’de Resen emeklilik çıkartıldığında, binlerce işçi sokağa döküldüğünde ne yapmıştı? Sayın Turpcu, Türkiye Taşkömürleri Kurumu(TTK) Çaydamar, Dilaver, Kilimli Bölüm, Alacaağzı işletmeleri kapatıldığında ne yapmıştı? TTK’daki işçi sayısı Resen emeklilikle birlikte 1993-1995 tarihleri arasında sadece 2 yıllık sürede, tarihinin en yüksek oranıyla 6 bin 909 kişi azalmıştır. Bu tarihte hükümet ortağı SHP’nin il Başkanı bugünün CHP’sinin 1. Sıra adayı Şerafettin Turpcu’dur. 2003-2014 yılları arasında hükümetimizin 11 yıllık döneminde TTK’daki işçi azalması 4 bin 725’dir. Basit bir hesapla, SHP iktidarındaki 2 yılda 6 bin 909 kişi azalan TTK’dan Ak Parti’nin iktidarda olduğu 11 yıllık sürede 4 bin 725 kişi azalma olmuştur” denildi.
“TARİH AFFETMEZ”
Tarihte yaşananların unutulmaya çalışıldığını ifade edilen açıklamada, “Tarih ortada, matematik ortada… Bütün bunlara rağmen hala daha TTK’daki işçi azalmaların sorumlusu olarak Ak Parti iktidarının gösterilmesi neyin telaşıdır? Üstelik bunu söyleyenlerin TTK’daki en büyük işçi azalmasını sağlayanların olması basit siyasi oyundan başka bir şey değildir. Unutulmaması gereken en önemli konularından biri tarih, yalan söylemez, tarih affetmez” denilerek Zonguldak ve madenciye yapılanların unutturulmayacağı vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!