AK Parti Aydın Teşkilatı 66. İl Danışma Toplantısını Gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Aydın Teşkilatı 66. İl Danışma Toplantısını Gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 11:37

AK PARTİ AYDIN TEŞKİLATI TOPLANDI TEŞKİLAT BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ)

AK Parti Aydın İl Teşkilatı 66. İl Danışma Toplantısı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Toplantının ana gündemini seçim döneminde verilen vaatler, yapılan icraatlar ile genel siyaset konuları oluşturdu. 1 Kasım seçimlerinde gerçek zaferin alanda çalışan isimsiz kahramanlar olduğunu belirten İl başkanı Ömer Özmen ve Milletvekilleri seçimde başarının kazanılmasına emeği geçenleri teşekkür belgesi sundular.
AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen başkanlığında Aydın Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş’ın yanı sıra Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, "Değerli Milletvekillerimizin ertesi gün TBMM çalışmaları için Ankara’ya dönecek olmaları nedeniyle zamanları kısıtlı. Bu nedenle kürsüyü vekillerimize bırakmak istiyorum. Yoğun katılımlarından ötürü tüm partililerime teşekkür ederken, 66. il danışma meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
AK Parti Aydın ailesi olarak 1 Kasım seçimlerinden sonra üç milletvekiliyle Aydın’da 36 bine yakın oy artırarak seçimden çıktıklarını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "1 Kasım sonrası ilk danışma meclisi toplantısını gerçekleştiriyoruz. 1 Kasım seçimleri ve 7 Haziran seçimleri döneminde Türkiye tarihi açısından hatta dünya siyasi hayatına geçecek ve hiç unutulmayacak seçim dönemi oldu. Bütün anket firmalarının tahminlerini alt üst eder bir şekilde ortaya seçim sonucu çıktı. Siyaseti çok iyi biliyorum diyen siyasetçiler bile 1 Kasım seçim sonuçları tahmininde yanıldı hatta iyi bir siyasetçi olduğunu düşünen ben bile bu sonucu beklemiyordum" dedi.
MEHMET ERDEM, CHP’Yİ VE DEMİRTAŞ’I ELEŞTİRDİ
Seçim sonrasında hızla çalışmalara başladıklarını belirten Erdem " Biz millete verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleştirmek için çalışmalara başladık. Ancak aynı hassasiyeti TBMM’deki muhalefet parti vekillerinden de bekliyoruz. Muhalefet partilerine bir bakın ne ile uğraşıyorlar. Benimle aynı soyadı taşıyan bir CHP milletvekili çıkıp Türkiye’yi dünyaya ülkemiz üzerinden Suriye’ye kimyasal gaz satıldığına dair şikayet ediyor ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ’Böyle bir açıklama yaptıysa onu partiden ihraç ederim’ demesine rağmen hiç bir icraat yapılmadı. Bir diğer meclis üyesi ve altını çizerek söylüyorum mecliste Anayasa üzerine yemin eden Selahattin Demirtaş, Türkiye’yi bölmekten söz ediyor. O da ABD ve Rusya’ya giderek bizi şikayet ediyor. Böyle bir şey olamaz bu eylemler vatana ihanet değil de nedir. Ama neyse ki partimiz 1 Kasım’da milletin güvenini tekrar kazandı ve biz inşallah bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Bu nedenle yerel yönetim kadrosunda bulunan bütün arkadaşlarım ideolojik kaygılarını bir kenara bırakarak 2019 seçimlerine kadar harıl harıl çalışmalı. Bizim desteğimiz hep arkanızda olacak" dedi.
ÖZ, AYDIN’DAKİ SEÇİM SONRASI İCRAATLARI DİLE GETİRDİ
Sözlerine seçim döneminde inanarak çalışan partililerine teşekkür ederek başlayan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, "1 Kasım seçimlerinin ardından yapılan ilk toplantıda bu yoğunlukta katılım sağlandığını görmek rehavete kapılmadığımızın işaretidir. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerde olduğu gibi Ankara’da çok çalışıp Aydın’ı istenilen düzeye getirmek için elimizden geleni yapacağımızı söyledik. 2 aylık süre boyunca neler yaptığımızdan bahsetmek istiyorum. . Danışma meclisi toplantısının memlekete ve Aydın’a hayırlar getirmesini dilerim. Asgari ücret konusu, bilindiği gibi şu an hukuki süreçte ve inşallah 1 Ocak 2015 itibarı ile Bin 300 lira olacak. Aydın’a partimiz tarafından 13 yıl boyunca diğer illere yapılmayan hizmetler sunuldu ancak hiç hizmet edilmemiş gibi bir algı var. Seçimlerde söz verdiğimiz gibi Çine, Söke, Kuşadası, Sultanhisar ve Koçarlı ilçelerimize bağlı 12 köye halı saha yapılacak. Nazilli’ye yüzme havuzu sözü verilmişti, bize de temelini atmak nasip oldu. Kuşadası’nda 1000 kişilik spor salonu faaliyeti devam ediyor. Söke’de yan sahaların aydınlatmalarını yapıyoruz. Arsa sorunu çözüldüğü takdirde Köşk’e spor salonu yapılacak. Nazilli’ye 2 Bin 500 kişilik spor salonu yapmayı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ a söylediğimizde arsayı kendileri temin edebileceklerini belirtti, inşallah bu da gerçekleşecek. Efeler ilçesinde yapılmasını planladığımız Olimpik Yüzme Havuzu ile 5000 kişilik Spor Salonu yatırım programına alındı. Son olarak da TOKİ aracılığıyla ev ihtiyacı olan vatandaşlara ev sahibi olmaları için görüşmeler başladı" diye konuştu.
SAVAŞ, ’’BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART’’
Önemli bir seçim dönemini geride bıraktıklarını belirten Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise "Herkesin takdir ettiği bir sonuçla tekrar iktidara geldik ve hiç bir tartışmaya mahal vermeyecek bir sonuç alındı. Bu sonuçla ülkemiz, Aydınımız kazandı. Şu an ki anayasa artık yeterliliğini yitirme aşamasındadır, mevcut sistemin beklentilerinin altında kalmaktadır. Partimizin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için, kişi başı gelirin artması için, ekonominin canlanması için mevcut sistemin değişmesi gerekiyor. Biz de bu kapsamda başkanlık sistemini gündeme getirmek istiyoruz. 66. il danışma toplantısını hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda, seçim dönemlerindeki çalışmalarından dolayı Ak Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyelerine plaket verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!