Ak: Önceliğimiz ulaşım sorunu

Güncelleme Tarihi:

Ak: Önceliğimiz ulaşım sorunu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2009 00:00

Keçiören ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Kentin öncelikle ulaşım sıkıntısını çözecek projeleri devreye sokacağız" dedi.

Ak, basın mensuplarıyla düzenlediği "tanışma yemeğinde" yaptığı konuşmada, Keçiören’in 800 bin nüfusuyla Türkiye’nin Çankaya’dan sonra ikinci büyük ilçesi olduğunu söyledi.

Her geçen gün artan nüfus yoğunluğunun trafiği kaldırmayacak kapasiteye geldiğini belirten Ak, bu çerçevede sorunu çözecek alternatif projeler oluşturduklarını kaydetti.

Kentin öncelikle ulaşım sorununu çözecek projeleri devreye sokacaklarını ifade eden Ak, Fatih Köprüsü’nün yetersiz kaldığını, genişletilmesi yönünde çalışma yapılacağını dile getirdi.

İkinci alternatif bir köprü ve tünel yol düşüncelerinin olduğunu belirten Ak, Keçiören’in kuzey yol girişinin rahatlatılması ve metro projesinin işlerlik kazanmasıyla trafik sorununun çözüme kavuşacağını belirtti.

Bizim metro önemli

Ulaştırma Bakanlığı’nın metro konusundaki çalışmalarına değinen Ak, Keçiören’e metro yapımının, Çayyolu ve Sincan’a metro yapımından öncelikli bir çalışma olduğunu savundu.

Eğitim, sağlık ve kültürel alandaki çalışmaların birinci öncelikleri arasında yer aldığını anlatan Ak, ilçede büyük bir kongre merkezi oluşturma yönünde çalıştıklarını anlattı. Alt yapı eksiklikleri yönünde de ciddi bir şantiye çalışması başlatıldığını bildiren Ak, bir yıl içinde bu çalışmaların tamamlanacağını kaydetti.

Ak, eski Belediye Başkanı Turgut Altınok tarafından başlatılan Cumhuriyet Kulesi’nin inşaat çalışmalarının mahkeme kararıyla durdurulduğunu anımsatarak, "Kulede 25 metre fazlalık var. Yıkma taraftarı değiliz. Yıkılmadan mevcut konumuyla koruyarak faydalanmaktan yanayız.

Kulenin yapıldığı alanda otopark ve alışveriş merkezleri düşünülmemiş.

Döner restoran ve bir miktar sosyal donatı alanı var. Bir takım tadilatlar yaparak, şu anki halinden yararlanmak isteriz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!