Ajda Pekkan 27 yıl sonra temel attı

Güncelleme Tarihi:

Ajda Pekkan 27 yıl sonra temel attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 00:00

Ajda Pekkan’ın 1970’lerin sonunda aşk yaşadığı Ahmet Mavitan’dan satın aldığı, Tarabya sahilini olduğu gibi gören arsaya inşaat izni çıktı. Pekkan’ın 27 yıldır hayalini kurduğu villanın temeli önceki gün atıldı. Ajda Pekkan, 1970 yılların sonlarına doğru, dönemin hızlı playboylarından işadamı Ahmet Mavitan ile büyük bir aşk yaşamış, ayrılmadan önce de Mavitan’ın Tarabya Oteli’nin arkasında bulunan 1240 metrekarelik arazisini, peşin para ödeyerek satın almıştı.

Ancak Pekkan, 1978 yılından bu yana, belediyeden inşaat izni çıkmadığı için buraya ev yaptıramıyordu. Sanatçının beklediği haber 27 yılın sonunda geldi, inşaat izni çıktı ve villanın temeli önceki gün atıldı. Dalmaz Center’ın sahibi inşaatçı Mehmet Dalmaz, ‘Arazi üzerinde yıllar önce yıkılmış tarihi bir ev bulunduğunu belgeledik, inşaat iznini aldık. O yıkılmış villanın daha modern ve yeni dizaynını yapacağız. Triplex, çatı katı da bulunan bir villa olacak. 2006’nın şubat ayına kadar kaba inşaatı bitirmeyi planlıyoruz. Maliyetin ne olacağı ise şimdilik belli değil’ dedi. Kaba inşaatı 600 bin
/images/100/0x0/55eac3d1f018fbb8f895411f
doları bulacağı söylenen villa için yaklaşık 600 bin dolar da iç mimarisine harcanacağı öğrenildi. Temel atıldığı sırada özel otomobiliyle inşaat bölgesine gelen ancak basın mensuplarını görünce otomobilinden inmeyen Pekkan, aracın camını açarak bir süre Mehmet Dalmaz’la konuşup oradan ayrıldı. Sanatçı, akşam saatlerinde ise kardeşi Semiramis Pekkan’la Dalmaz’ın misafiri olarak Emirgan’daki Konak Restaurant’ta kutlama yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!