Ajax ve PSV puan kayıplarıyla başladı

Güncelleme Tarihi:

Ajax ve PSV puan kayıplarıyla başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 13:22

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) yeni sezon hafta sonunda oynanan maçlarla başlarken, şampiyonluk adayları Ajax ve PSV lige puan kayıplarıyla başladı.

Geçen senenin şampiyonu Ajax, kendi evinde AZ Alkmaar karşısında 2-2 berabere kalarak 2 puan, Hollanda Kupası sahibi PSV de, RKC Waalwijk deplasmanında 3-2 yenilerek 3 puan bıraktı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Bursapor ile karşılaşacak FC Twente ise Groningen karşısında aldığı 4-1'lik galibiyetle liderlik koltuğuna oturdu.
Kendi seyircisi önünde oynamanın avantajıyla sahaya çıkan Ajax, güçlü rakibi AZ Alkmaar karşısında özellikle ilk yarıda etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen galip gelmeyi başaramadı. Amsterdam ekibinin gollerini 9. dakikada Gregory van der Wiel ve 83. dakikada yeni transferi Kalbeinn Sigthorsson atarken, AZ Alkmaar'ın iki golü ise 48 ve 50. dakikada Jozy Altore'un ayağından geldi.

Geçen sezon ligde istediğini alamayan Eredivisie'nin güçlü ekiplerinden FC Twente, evinde ağırladığı FC Groningen'i 4-1 yenmeyi başardı. Maçın genelinde baskılı bir oyun ortaya koyan Twente, galibiyete yıldız oyuncusu Nacer Chadli ve sezon başında Groningen'den transfer ettiği Dusan Tadic ile ulaştı. Evsahibi ekibin gollerini 30 ve 54. dakikada Nacer Chadli, 33 ve 71. dakikada Dusan Tadic atarken, Groningen'in tek golü 83. dakikada Leandro Bacuna'nın ayağından geldi.

Geçen dönem çalkantılı bir sezon geçiren ve takımın başına Dick Advocaat'ı getiren PSV, lige mağlubiyetle başladı. Ligin zayıf ekiplerinden RKC Waalwijk deplasmanına üç puan parolasıyla giden Eindhoven temsilcisi, 3-2 yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Evsahibi ekibi galibiyete götüren golleri 12. dakikada Wilfred Bouma (kendi kalesine), 40 ve 53. dakikada Rodney Snijder atarken, PSV ise buna 8. dakikada Jeremain Lense ve 72. dakikada Tim Matavz ilke karşılık vermeye çalıştı. Waalwijk takımında 84. dakikada Guy Ramos kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Toplu sonuçlar

Eredivisie'nin 1. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Willem II-NAC Breda...........: 1-1
RKC Waalwijk-PSV..............: 3-2
Roda JC Kerkrade-PEC Zwolle...: 1-1
Heracles Almelo-VVV Venlo.....: 1-1
FC Utrecht-Feyenoord..........: 0-1
FC Twente-FC Groningen........: 4-1
Vitesse-ADO Den Haag..........: 2-2
Sc Heerenveen-NEC Nijmegen....: 0-2
Ajax-AZ Alkmaar...............: 2-2

Puan durumu

Ajax ve PSV puan kayıplarıyla başladı


Gol krallığı

Eredivisie'de gol krallığı yarışında, AZ Alkmaar'dan Jozy Altidore, FC Twente'den Nacer Chadli ve Dusan Tadic ile RKC Waalwijk'ten Rondey Snijder attıkları ikişer golle ilk haftayı birinci sırada tamamladı.

Eredivisie'de 2. hafta programı

18 Ağustos Cumartesi: PSV-Roda JC Kerkrade, NAC Breda-FC Twente, PEC Zwolle-Vitesse, VVV-Venlo-FC Utrecht, Feyenoord-sc Heerenveen.
19 Ağustos Pazar: FC Groningen-Wille II, AZ Alkmaar-Heracles Almelo, ADO Den Haag-RKC Waalwijk, NEC Nijmegen-Ajax.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!