Ajax şampiyonluğa çok yakın

Güncelleme Tarihi:

Ajax şampiyonluğa çok yakın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 12:32

Hollanda Birinci Futbol Ligi;nin (Eredivisie) 32. haftasında zorlu FC Twente deplasmanından 2-1 galip ayrılan lider Ajax, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu büyük ölçüde garantiledi.

Amsterdam ekibi, 2 Mayıs Çarşamba günü 33. hafta maçında konuk edeceği VVV-Venlo'yu yendiği takdirde ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

Son haftalara kadar Eredivise;de liderlik koltuğunda oturan AZ Alkmaar ise Feyenoord deplasmanında aldığı 1-0 yenigliyle şampiyonluk ümitlerini tüketti. Feyenoord bu galibiyetten sonra ligde 2. sıraya yükselerek Şampiyonlar Ligi;ne gitme şansını yakaladı. Hollanda liginin bir başka güçlü ekibi PSV de Roda JC Kerkrade deplasmanında rahat bir galibiyet aldı. PSV aldığı üç puanla ligde 3. sıraya yükseldi.

FC Twente deplasmanına çekinerek giden Ajax, baskılı bir oyun ortaya koyduğu mücadelede üç puanı alan taraf oldu. Enschede kentindeki De Grolsch Veste Stadı'nda oynanan karşılaşmada Ajax'a galibiyeti getiren golleri 30. dakikada penaltıdan Theo Janssen ve 78. dakikada Gregory van de Wiel atarken ev sahibi Twente'nin tek golü ise 72. dakikada Leroy Fer'in ayağından geldi. Ajax, bu sonuçla puanını 70'e çıkarıp liderliğini sürdürürken, FC Twente 60 puanda kalarak 6. sıraya geriledi.

Şampiyonluk mücadelesi veren diğer iki takımdan Feyenoord ile AZ Alkmaar arasındaki mücadelede ise gülen taraf ev sahibi ekip oldu. Evinde oynamanın avantajını iyi kullanan Feyenoord, karşılaşmayı 54. dakikada Otman Bakkal;ın attığı golle 1-0 kazanmayı bildi. Feyenoord bu sonuçla puanını 64;e çıkararak 2. sıraya yükselirken, 61 puanda kalan AZ Alkmaar 4. sıraya düştü.

Hollanda Kupası;nı kazanarak UEFA Avrupa Ligi;ne gitmeyi garantileyen PSV, Roda JC Kerkrade deplasmanında rahat bir galibiyet aldı. Şampiyonlar Ligi
için de ümitlerini koruyan PSV, 7. dakikada Mertens, 31. dakikada Marcelo ve 84.

dakikada Depay;ın attığı gollerle karşılaşmadan 3-1 galip ayrılırken, ev sahibi ekibin tek gölü ise 65. dakikada Malki;den geldi. Eindhoven temsilcisi bu galibiyetten sonra puanını 63;e çıkardı ve ligde 3. sıraya yerleşti. Roda JC Kerkrade ise 42 puanda kalarak 8. sıraya geriledi.

Eredivisie;nin 32. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:
FC Groningen-De Graafschap...:1-1
Heracles Almelo-Heerenveen...:2-4
Vitesse-Excelsior............:3-2
FC Utrecht-NAC Breda.........:1-3
VVV-Venlo-ADO Den Haag.......:2-1
Roda JC Kerkrade-PSV.........:1-3
FC Twente-Ajax...............:2-1
Feyenoord-AZ Alkmaar.........:1-0
NEC Nijmegen-RKC Waalwijk....:1-1

Puan durumu

Ajax şampiyonluğa çok yakın


Gol krallığı

Eredivisie;de krallık yarışında, oynadığı 32 maçta 30 gol atan Heerenveen;den Bas Dost ilk sıradaki yerini korudu. Dost;u 23;er golle FC Twente;den Luuk de Jong ve Roda JC Kerkrade;den Sanharib Malki takip ediyor.

Eredivisie;de 33. hafta programı

2 Mayıs Çarşamba: FC Groningen-NAC Breda, Ajax-VVV-Venlo, NEC Nijmegen-AZ Alkmaar, FC Utrecht-Vitesse, Feyenoord-Heracles Almelo, RKC Waalwijk-Roda JC Kerkrade, PSV-ADO Den Haag, FC Twente-sc Heerenveen, De Graafschap-Excelsior.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!