Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 00:00

Haberin Devamı

keşfedin
ÇAĞDAŞ TÜRK BESTECİLERİNİN YENİ ESERLERİ

Cem Yılmaz’ın ‘Dört çeker’ diye adlandırdığı, klasik müzik dünyasının haylaz çocukları Borusan Quartet, 23 Ocak’ta Kadıköy Süreyya Operası’nda konser verecek. Borusan Kültür Sanat’ın çağdaş Türk bestecileri Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener ve Turgut Pöğün’e sipariş verdiği üç yapıtın dünya prömiyeri yapılacak. Biletler 12-40 lira, Biletix’te.

yaratın
CAMDAN NELER YAPABİLİRSİNİZ

İstanbul Riva Nehri kıyısındaki doğayla iç içe mekânında cam sanatını öğreten Cam Ocağı Vakfı’nda yarı yıl tatili boyunca her salı ve perşembe çocukların aileleriyle katılabileceği atölye çalışmaları yapılıyor. Cam panolar yapabilir, cam üfleyebilir ya da camdan boncuklara renk verebilirsiniz. Ücretler 30-75 lira arasında değişiyor. (216) 433 36 93.

Haberin Devamı

katılın
SENARYOLARINIZI BU HAVUZA ATIN

Hikâye, senaryo geliştirme, proje tasarım ve yapım işlevlerini birleştiren; proje ve yazar havuzu olarak sektöre hizmet verecek Drama İstanbul Film Atölyesi kuruldu. Yeni ve eski senaryolara ‘script doctoring - senaryo doktorluğu’ da yapacak olan firma, genç senaristleri yapımcılarla da buluşturacak. Ayrıca 11 Şubat’ta temel hikaye tasarımı, senaryo geliştirme gibi atölye çalışmaları da başlıyor. www.dramaistanbul.com.tr

eğlenin
KARACA’DAN ARABESK ŞOV

Güçlü sesi ve yorumuyla dikkat çeken şarkıcı Işın Karaca, bu akşam 23.00’te Bursa Suare’de. ‘Arabesque’ albümünün ikinici serisi ‘Arabesque 2: Geçmiş bize yakışıyor’dan şarkıların yanı sıra eskilerini de seslendirecek. Biletler 34.5-39.50 lira, Biletix’te.

imzalatın
AŞKIM KAPIŞMAK KİTABINI İMZALIYOR

Davranış bilimleri ve iletişim uzmanı Aşkım Kapışmak, günümüz ilişkilerini kendine özgü mizahi tarzı ve gerçekçi çözümlerle anlattığı ‘Beni Benimle Aldatır mısın?’ kitabını bugün saat 15.00’te İstanbul Kadıköy’deki Alkım Kitabevi’nde imzalıyor. (216) 449 10 60.

yakalayın
ERKENDEN UCUZA ALIN

Şovlarıyla Prens William ve Kate Middleton Kraliyet Düğününe renk katan, İngiltere’nin senkronize yüzme milli takımı sporcularından oluşan Aquabatix, 27-29 Ocak arasında Bayrampaşa’daki Turkuazoo Akvaryum’da ‘Denizkızının Aşk Hikayesi’ şovunu yapacak. 18 yaşında kadar olan çocuklar için giriş ücretinin normalde 21 lira olduğu gösteri için şimdiden bilet alırsanız 17 lira ödeyebilirsiniz. (212) 640 27 40.

Haberin Devamı

gidin
HOLLYWOOD YOLCUSU KALMASIN

Yapı Kredi’nin Play kartıyla 29 Şubat’a kadar tek çekimde 50 liralık alışveriş yaparak çekilişe katılan 10 kişi, Hollywood’a gitme şansını yakalıyor. 21-26 Mayıs’ta yapılacak gezinin sürpriziyse Los Angeles 20th Century Fox Stüdyoları’na yapılacak olan tur.

gezin
DÜNYANIN FOTOĞRAFI BURADA

Geçen yıl 125 ülkeden 5691 fotoğrafçının katıldığı Dünya Basın Fotoğrafları yarışmasının sergisi TNT Ekspres’in katkılarıyla Ankara Forum Outlet AVM’de açıldı. 5 Şubat’a kadar sürecek sergide doğa, spor, portre, genel haberler, spot haberler, güncel meseleler, günlük yaşam, sanat ve eğlence kategorilerindeki ödüllü fotoğraflar görülebilir.

Haberin Devamı

izleyin
GENÇLERİN HİKAYESİ

Yıldız olmaya çalışan bir grup gencin hikayesini anlatan Süpernova oyunu her çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi 21.00’de Dot Maçka G-Mall’da. Eser için bir buçuk yıldır boks dersi alan Cemil Büyükdöğerli, Hakan Kurtaş, Berrak Kuş, Pınar Töre gibi isimlerin sahneleyeceği oyunun biletleri 31-56 lira, Biletix’te.

öğrenin
YEMEK PİŞİRMEYİ SEVENLERE PÜF NOKTALARI

Zeytinyağı markası Komili, web sitesi www.komilizeytinagi.com.tr’yi yeniledi. Zeytinyağı hakkında merak ettiğiniz her şeyi ‘Zeytinyağı Akademisi’ kısmında uzmanlarından dinleyebileceğiniz sitede ayrıca Komili Şefi Eyüp Kemal Sevinç’in tarifleri video eşliğinde sunuluyor. Bunun dışında ‘püf noktaları’ bölümündeki videolarda pilavı nasıl tane tane yapacağınızı, kapağı açılmış salçayı nasıl muhafaza etmeniz gerektiği gibi konuları öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

dinleyin
NEV’DEN HER TINIDA TÜRK SANAT MÜZİĞİ

Son albümü ‘Bir Nev-i Alaturka’yla kendine has üslubunu devam ettiren Nev, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Ankara’da sahne alacak. Albümünde Türk sanat müziği eserlerinii rock, tango, latin ve rembetika tınılarıyla yorumlayan Nev’in konser biletleri 34-66.5 lira. (312) 424 11 11.

* NE OKUSAK
Büyük Dünya Mitolojisi

Yunan, Roma, Mısır, Pers, Hint ya da Çin mitlerini efsanelerindeki tanrıları, tanrıçaları, kahramanları ya da savaşçılarını merak ediyorsanız Arthur Cotterell & Rachel Storm’un hazırladığı Büyük Dünya Mitolojisi tam size göre. Alfa Yayınları’ndan çıkan 512 sayfalık kitap 65 lira.

* NE YESEK
Tartine

Haberin Devamı

Tartine, üçgen kesilmiş buğday ekmekleriyle hazırlanan Belçika’ya özel açık sandviçlere deniyor. İstanbul’da da bunları jambon, fasulye, patlıcan gibi pek çok çeşitle hazırlayan bir mekan var, Le Pain Quotidien. İlk şubesini 1990’da Brüksel’de açan mekan; İstanbul’da Kanyon, İstinye Park, Akbatı Alışveriş Merkezleri ve Suadiye’de. (212) 345 53 66.

* NEREYE GİTSEK
Laponya

Husky köpeklerini sever misiniz? Peki, ya Noel Baba’yı? Gazella Turizm, 31 Ocak-4 Şubat arası Husky ve Noel Baba’nın evinin yer aldığı Laponya’ya tur düzenliyor. El değmemiş doğada yapacağınız turda Husky köpek çiftliğinde, onların çekeceği kızaklara da binebileceksiniz. Fiyatı 1650 Euro. Yok, “Ben sıcak severim” diyorsanız 28 Ocak-5 Şubat arasındaki Güney Afrika turuna katılabilirsiniz. Boulders Plajı’nda penguenlerle yüzebilir, Kruger parkında vahşi yaşamla tanışabilirsiniz. Her şey dahil 2550 Euro. (212) 233 15 98. www.gazella.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!