Air France, Paris-Tahran seferlerine yeniden başladı

Güncelleme Tarihi:

Air France, Paris-Tahran seferlerine yeniden başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 11:46

İran'a yönelik ambargonun kalkmasıyla bugün başlayan uçak seferlerinde görev alacak hosteslerden başörtüsü takmak istemeyenler zorlanmayacak ve başka hatlarda görevlendirilecek.

Haberin Devamı

Fransız Ulusal Havayolu Air France, 2008 yılında ara verdiği Paris-Tahran seferlerine, bu ülkeye yönelik uluslararası ambargonun
kalkması üzerine bugün yeniden başladı.

Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies ve Fransa’nın 15 büyük şirketinin yöneticisi ilk seferde Tahran’a giden yolcular arasında yer aldı.

Air-France, başlangıçta çarşamba, cuma ve pazar günü olmak üzere haftada üç kez Tahran’a uçacak.

Bu arada, seferlerin başlamasından önce hosteslere getirilen başörtü zorunluluğu ile ilgili kriz sendika ve işveren arasında sürdürülen müzakerelerin ardından çözüldü.

Air France yönetimi, başörtü takmak istemeyen hosteslerin, bu hatta uçmak için zorlanmayacağı ve cezalandırılmayacağı güvencesi verdi.
Şirket, çalışanlara gönderdiği iç yazışmayla bu hatta göreve yapacak hosteslerden, uçak dışında pantolon ve uzun kollu üniforma ile başörtüsü takmalarını istemişti. Sendika ile sürdürülen müzakerelerin ardından, bu konuda ‘’gönüllülük’’ ilkesi ile hareket edilmesi ve başörtüsü takmak istemeyen hosteslerin başka hatlardaki uçuşlara verilmesi görüşü benimsenmişti.

Batı ülkelerinin, nükleer enerji programı konusunda Tahran ile anlaşmasının ardından bu ülkeye yönelik ambargonun da kalkması kararlaştırılmıştı.


BAKMADAN GEÇME!