Air Berlin bin kişiyi işten çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Air Berlin bin kişiyi işten çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 13:44

Almanya’nın ikinci büyük havayolu şirketi Air Berlin küçülme yoluna gidiyor. Yeniden yapılanma kapsamında filosunda bulunan uçak sayısını yarıya indirmeyi planlayan Air Berlin’in bin çalışanıyla yollarını ayıracağı belirtildi.

Haberin Devamı

Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesinin haberine göre, ekonomik açıdan zor günler geçiren Air Berlin, krizden kurtulmak amacıyla tur operatörü TUİ ve Alman havayolu şirketi Lufthansa ile görüşmeler yürütüyor. Şirketin 40 dolayında uçağını Lufthansa’nın yan kuruluşu Eurowings’e kiralayacağı da belirtiliyor. Süddeutsche Zeitung, görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda Air Berlin’in uçak sayısını yarıya indirerek 70 dolayında uçakla seferlerini sürdüreceğini yazdı. Şu anda 8 bin 600 çalışanı bulunan şirkette, küçülme nedeniyle pilot ve yer personelinin de azaltılacağı kaydedildi.

ÜÇ YILDA 1.2 MİLYAR EURO ZARAR ETTİ

Habere göre, 2006 yılında borsaya açılan Air Berlin o tarihten bu yana sadece bir kez kâr ederken, şirket son üç yıl içinde 1.2 milyar euro zarar etti. Air Berlin’in zora girmesinde artan rekabet kadar, yapımı yılan hikâyesine dönen ve birçok kez ertelenen Berlin Havalimanı’nın (BER) tamamlanamamasının da etkili olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!