Ailemizin tepkisi bizi korumak için

Sevgili Güzin Abla, bakıyorum da herkes kavuşamadığı aşkı nedeniyle ailesinden uzaklaşıyor.

Haberin Devamı

Bu mektubumu lütfen yayınlayın ki, ailelerimizin sadece bizi korumak için çaba gösterdiğini herkes benim hikâyemden öğrensin.

Ben 25 yaşında, gittiği her yerde bakışları üzerinde toplayan güzel bir genç kızım.

Bir gence ilk görüşte aşık oldum. Hemen o gün beraber olmaktan da kaçınmadık. Yaptığımızın hata olduğunu biliyorduk ama olan olmuştu bir kere...

O günden sonra tekrar görüştük. Ve birbirimize ait olduğumuzu anladık.

Bu ilişkiyi ailem öğrendi, babam sinirden etrafı kırıp döktü. Bana bağırdı, hakaret etti, hatta beni feci bir şekilde dövdü. Sevgilime de aynı şekilde sövüp saydı.

Gece herkes uyurken kaçtım, bir süre otelde kaldım. Oradayken, “Hamile olmadığımı anlarsa, acaba babam beni affeder mi” diye düşündüm. Sabah erkenden hastaneye gittim. Ve öğrendim ki hamileymişim. Feci şekilde sarsıldım.

Hemen sevdiğim erkeğin evine gittim. Tek başına yaşadığı için sorun olmaz diye düşünmüştüm. Ama gittiğimde bütün gerçeği kendi gözlerimle gördüm. Meğer beni sadece güzelliğim için sevmiş. Beni kullandı ve sıkılınca da attı!

O an ondan nefret ettim ve yüzüne bile bakmadan çıkıp gittim o evden. Sakin bir kafayla düşündüm, baba evine dönmeye karar verdim. Kapıyı annem açtı.

Babam evde olmadığı için ona bütün olanları anlattım. O da “Baban da seni dinlesin ve kararını versin” dedi.

Babama da her şeyi anlattım. Önce biraz düşündü, sonra özür dileyip sarıldı bana. Ben de ondan özür diledim. Sonraki bir yıl boyunca hayatımı düzene koydum, kızımı doğurdum. Her şey yoluna girdi. şu anda master yapıyorum, kızım dört yaşına geldi. Hepimiz hayatımızdan memnunuz. Bana en büyük desteği annem verdi. Onun hakkını asla ödeyemem.

Lütfen bu yazıyı köşenizde yayınlayın ki, bazı gençlerimiz öfkenin altında yatan sırrı çözsünler ve ailelerini terk etmeden önce iyi düşünsünler.
Rumuz: Hayat Kaynağı

Haberin Devamı

Genç bir insanın sığınabileceği tek yer, tabii ki ailesinin yanıdır. Bunu inkar etmek mümkün mü? Anne ve baba ne kadar katı olurlarsa olsunlar, yine de evlatlarının kötülüğünü istemezler. Onlar tecrübeleriyle çocuklarının attıkları yanlış adımları, seçtikleri yanlış insanları çok daha iyi görebiliyor.
Ama her zaman bunun böyle olmadığını da bilmeliyiz sevgili kızım. Bazen de aileler birbirini deli gibi seven bir çifti, sırf kapris ya da kendilerince haklı bir nedenle ayırmak için ellerinden geleni yapıyor ve onları ömür boyu mutsuzluğa itiyorlar.

Haberin Devamı

Amerika’ya gelen gençleri uyarıyoruz

Sevgili Feyza Hanım, rahmetli annenizin bayrağını devraldığınızdan beri, hem gençlere ‘anne’ oluyor, hem insanlara yol gösteriyorsunuz ve toplumdaki büyük bir boşluğu dolduruyorsunuz. Benim de zaman zaman Amerika’da çocuklarımıza annelik yaptığım oluyor. O yüzden sizi çok iyi anlıyor ve takdir ediyorum.

Her yıl WAT (Work and Travel) programıyla, hem okumak, hem çalışmak hem de burayı tanımak için Türkiye’den Amerika’ya birçok genç geliyor. Ama maalesef bu gençler bazen iyi organize olmamış acentelerin eline düşüyor ve Amerika tecrübeleri kâbusa dönüşüyor, hatta içlerinde hastalananlar bile oluyor.
Bizler internet sitemizde, Amerika’ya öğrenci olarak ya da kısa süre çalışmak için gelecek gençlerin mümkün olduğu kadar az problemle karşılaşmalarına yardımcı oluyoruz. Onlarla tecrübelerimizi paylaşıyor, aradıkları okul, yaşayacakları eyaletler ve daha birçok konuda onlara ışık tutuyoruz.

Türkiye’de bazı dürüst olmayan şirketler, çocukları “Amerika’da size yaz işi bulduk, kurs bulduk, vatandaşlık alırsınız vs” diye kandırıp, paralarını alıyor, buraya getirdikten sonra da ortadan yok oluyor. Çocuklar hava alanında sersefil kalıyor. Kaçak muamelesi görerek, olmadık işlerde çalışmak zorunda bırakılıyor, nasıl geri döneceklerini dahi bilemiyorlar.

İnternet sitesinde Amerika’da yaşayanlar olarak iyi bir kadro ile hiçbir çıkar beklemeden başımızdan geçenleri hikâye ediyor, tecrübelerimizi paylaşıyoruz.

Önümüzdeki yıllarda da bu programa dahil olmak isteyen ya da Amerika’da okumak isteyen gençlere, Amerika’ya göç etmeye hazırlananlara bizi önerirseniz çok sevinirim. Hiç değilse ayaklarını yere daha sağlam basarak gelmelerine aracı olabiliriz.
Fethiye Temiz
gentledoe_4@hotmail.com

Haberin Devamı

Bu tür organizasyonlara tecrübeli, iyi bir referans gösterebilecek, tanınmış firmalarla katılmak çok önemli. Gerçekten çok uzak ve hiç tanımadıkları koskoca bir ülkede gençlerin perişan olabilecekleri unutulmamalı.

Yazarın Tüm Yazıları