Ailemin yüzünden kızlardan uzağım

Merhaba ablacığım, ben 22 yaşında bir gencim. Ailemin isteği üzerine iyi bir okulda eğitim görmek için bir Anadolu kasabasından, İstanbul’a geldim. Ancak burada gençler benim alıştığımın dışında çok özgürler. Oysa bizim ailelerimiz kapalı insanlardır.

Bize hep cinselliği bir tabu olarak gösterdiler. Sözü edilmeyen, konuşulması ayıp bir konu olarak sundular. Bu yüzden bocalıyorum. Bekar bir genç olarak karşı cinsten güzel kızlara eğilim duyuyorum. Onlarla beraber olmak istiyorum. Ama sanki bir ses, kendimi tutmam gerektiğini, irademi kullanıp bu eğilimimden kurtulmam gerektiğini fısıldıyor bana.

Sanırım bu, aileden kaynaklanan bir eğitim sorunu. Ablacığım, size göre cinsel heyecanlar duymak, anormal olabilir mi? Ben bu tür eğilimlerimi bastırmalı mıyım? Benimle beraber olmaya hazır pek çok genç kız var. Kendimi tutmalı mıyım?

RUMUZ: ALIŞAMADIM

Sevgili oğlum, söylediğin gibi bazı ailelerde, cinselliğin ayıp, hatta ahlaksızlık olarak kabul edildiği bir gerçek.

Evlilikte bile, cinsel yaşamda kadının bunu görev sayması, erkeğine boyun eğmesi gerektiği aşılanıyor.

Gençlere cinselliğin insan bünyesinde, tıpkı yemek yemek, uyumak, susamak, heyecanlar duymak, gülmek gibi doğal ve onlar kadar önemli bir duygu ve gereksinme olduğunu hatırlatmak isterim.

Üstelik çok doğal ve hayati önem taşıyan bir duygudur bu.

Cinsel istek, insanda hayvanlar gibi yalnızca üremek için ortaya çıkmadığından, insanların karşılıklı ruhsal anlaşmasında, kalplerindeki sevginin coşmasında da önemli bir yer tutar.

Cinsel istek ne kadar doğalsa ve insanın yapısından kaynaklanıyorsa, onun tatmini de bedensel ve ruhsal sağlığın korunmasında en önemli faktörlerden biridir. Bu nedenle bu eğilimin yüzünden asla suçluluk duygusuna kapılmamalısın.

Bunun en doğal fizyolojik dürtülerden biri olduğunu düşünmelisin.

Seks hayatının, uyumlu bir evlilik için, evliliğinin mutlu yürümesinde çok büyük bir payı olduğunu da zamanla anlayacaksın.

Bazı deneyimler yaşayabilirsin elbette ama, işin duygu yönünü bir kenara atmadan, kendini bazı hastalıklara karşı korumayı da ihmal etmeden, olur mu oğlum?

Yavru Husky’yi kurtaracak kimse yok mu

Toplumumuzdaki hayvan hakları duyarlılığınıza inanarak, sizden yardım istiyorum.

Ben zavallı ve tutsak bir yavru köpeğe yardım edecek bir merci bulamadım. Üç aydır başvurmadığım yer kalmadı. Ama hiçbir şeyi değiştirmeye gücüm yetmedi.

O yavrucak acı çektikçe, insan olmam bana acı veriyor. Kemikleri sayılan, 4 aylık Sibirya Husky’si tam üç aydır bir metrekare alan içinde, balkona bağlı, güneşin altında... Kakası, çişi ve 48 saatte bir kendisine mama yerine verilen çöplerle, susuz bir şekilde yaşam savaşı vermekte!

Aslolan gıdası sevgi ise hiç yok! Öyleyse bu hayvan neden orada tutsaktır sorusuna cevap bulamıyorum.

Oğlumun, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci arkadaşlarına bu manzarayı izah edebilmem, olanaksızdı.

Sadece, beraber gözyaşı dökebildik. Bu arada zavallı hayvancığın çıkardığı inleme seslerini kesmek için kalın bir sopa kullanılmakta!

Size yalvarıyorum! Benim ulaşamadığım mercilere ulaşın lütfen.

Bu zavallı yavrunun İstanbul Nişantaşı’nda Elhan Sokak’ta bir apartmanın çatı katında yaşadığını söyleyebilirim.

Mail adresim:

gonul@doz07.com

Şişli Belediyesi’nin bu konuda hassas davrandığını biliyorum. Neden onlara başvurmuyorsunuz?

Evlilik dışı ilişkiler dinen günahtır

Sevgili Güzin abla, yazılarınızı iki yıldır düzenli okuyor ve biz gençlere vermiş olduğunuz ilgi ve önemden dolayı sizi kutluyorum. Size yazmamın sebebi ilişkilerin boyutlarını yatağa taşımanın yani cinsel münasebette bulunmanın dini kısmını açıklamanızdır.

Bir hanım arkadaşımızın herhangi bir erkekle evlilik dışı yaşamış olduğu ilişkideki problemine mantık olarak en uygun cevabı yazarken, bu ilişkinin dinen günah olduğunu da belirtmek zorundasınız.

Ben sakın yanlış anlamayın, tabii ki herkesin dini kendine göredir. Fakat Allah korkusundan yoksun olarak yetişen bir kuşağa bu bilgiler verilmediği, bunlar öğretilmediği için bu duruma geldik. Güzel dinimiz İslam’da bu tür ilişkilerin yasak olduğunu herhalde siz benden daha iyi bilirsiniz.

RUMUZ: GÜNAH

Haklısın güzel oğlum, zina yalnız bizim dinimizde değil, aslında tüm dinlerde günahtır. Hem de senin söylediğin gibi yalnızca genç kız ve kadınlar açısından değil, kadın-erkek herkes için aynı derecede günahtır. Bu da evlilik dışı, her önüne gelenle yürütülecek ilişkilerin sağlık ve doğacak çocuklar açısından sakıncaları öngörüldüğü için yasaklanmıştır.

Aslında herkes bunu bilmekte ama, önemsememekte.

Giderek insanlar evlilik dışı ilişkiler kurmaktan kaçınmıyorlar. Bu tabii ki insanla Tanrı ile arasındaki bir sorun. Beni en çok genç kızların durumu üzüyor. Karşılarına çıkıp, ‘Biz nasıl olsa evleneceğiz seninle...’ diyen herkese kolaylıkla inanıveriyorlar.

Ben senin aksine, genç kızlara değil, onları kandırıp, bir süre eğlenip ardından da terk etmekte sakınca görmeyen genç erkeklere seslenmek istiyorum: Bu şekilde gerçekten iki yönlü günah işlediklerini düşünmeleri gerekmiyor mu?
Yazarın Tüm Yazıları