Ailemi karıştırmak ahlaki olmayan yanı

Güncelleme Tarihi:

Ailemi karıştırmak ahlaki olmayan yanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 23:35

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Rusya’nın, “Erdoğan’ın oğlu petrol piyasasında” iddiasına tepki göstererek, “Hele hele ailemi bu işe karıştırmak, ahlaki olmayan yanıdır” dedi.

Haberin Devamı

Türk-İş Genel Kurulu’na katılan Erdoğan, salona gelişinde “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganıyla karşılandı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

Yeni anayasa, bir memleket meselesidir. 1 Kasım’da yeni dönemi hep birlikte iyi şekilde değerlendirmeli ve fırsata çevirmeliyiz. Bu tarihi fırsatı değerlendirmek, yeni anayasanın altında imzası olan herkese şeref kazandırır. Gelin bu şeref, 26. dönem vekillerine ait olsun. Bunu yeni anayasa ile taçlandıralım.

BUZLAR ERİDİ

Ailemi karıştırmak ahlaki olmayan yanı


Bu arada toplantıda Erdoğan, geçen yıl Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde tartışma yaşadığı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile de tokalaştı.

Haberin Devamı

RUSYA’NIN NE İŞİ VAR

Nasıl Balkanlara, Kafkaslara, Akdeniz havzasına, Irak’a bigane kalmak olmazsa, Suriye’de yaşananları yok da sayamayız. Onun için soruyorum? Rusya, Suriye’de ne arıyor? Neymiş, BM’nin kendilerine verdiği yetki varmış. O ülkenin yönetimi davet ederse gidilirmiş. Oraya gitmek, 380 bin insanı öldüren katil Esed’in davetine icabet etmek zorunda değilsiniz.
Bizim için Suriye’deki meşru muhatap Suriye halkıdır. Onları temsil eden, ülkenin önemli bir kısmına egemen olan ılımlı muhaliflerdir. Çok yakın akrabalık bağımızın bulunduğu pek çok grup da var. Bayırbucak Türkmenleri, Araplar var. Suriye’deki Türkmenler sadece Bayırbucak’ta yaşayanlardan ibaret değil. Şam, Halep, Tartus, Rakka başta, Suriye’nin pek çok yerinde sayıları milyonlarla ifade edilen Türkmen kardeşimiz yaşamaktadır. Bugün ayrı ülkenin şehirleri olabilir ama Hatay ile Lazkiye’nin Antep ile Halep’in, Urfa ile Rakka’nın, Mardin ile Haseke’nin farkı yoktur.

PUTİN MAKAMINI BIRAKIR MI

DAEŞ rejimden beslenmekte, rejim ömrünü DAEŞ ile uzatmaktadır. Son günlerde Rusya’nın başını çektiği bir moda çıktı. Rusya da buna inanmıyor. Nedir o; ‘Türkiye, DAEŞ’ten petrol alıyor.’ Türkiye Cumhuriyeti’nin DAEŞ’ten petrol aldığını belgelerle Rusya ispat etmeye mecburdur. Aksi takdirde bu iftiradır. İspat ederse Cumhurbaşkanlığı makamında durmam, ispat edemezse kendi de bırakır mı?
Kim alıyor? Onu da söyleyelim. Hem Rus pasaportu sahibi hem de Suriyeli olan George Hasprawi bu işin tüccarıdır. DAEŞ’ten alıyor, rejime ve uluslararası camiaya satıyor. Amerikan Hazine Bakanı belgelerle açıkladı. Bir de meşhur Rusların satranç ustası var, o da petrol tüccarlığını yapıyor. Belgelerimiz var, açıklayacağız. Hele hele ailemi bu işe karıştırmak, ahlaki olmayan yanıdır. Bunu daha önce İran televizyonları yaptı. İran Devlet Başkanı’na. ‘Böyle devam ederseniz, bedelini ağır ödersiniz’ dedim. 10 gün falan sürdü, sitelerinden kaldırdılar. Çünkü iftira ve yalan, takiye üzerine kurulu sistemler bu işi daha çok kullanıyor.
Suriye ile ilgili görüş farklılıklarımız olan ülkelere karşı özel bir husumetimiz yoktur ama egemenlik hakları ile ilgili hassasiyetimizden kimse taviz beklemesin. Bu millet aç kalır, açıkta kalır ama asla istiklalinden vazgeçmez. Türkiye, kendisine dost olanlara kazandıran, husumet besleyenlere kaybettiren bir konumdadır.”

 

BAKMADAN GEÇME!